ceren
08:10:15 October 9, 2021
İstanbul’da kamp yapmak isteyen herkes Sahilkamp ismini mutlaka en az bir kez duymuştur. Çoğumuz gidip çoktan deneyimledi bile. Fakat henüz gitme fırsatınız yok ve merak içerisindeyseniz bu yazımız tam size göre. Ayrıca başlamadan önce aşağıdaki bağlantıdan Youtube videomuzu da mutlaka izleyin. Bu yazı ve bağlantıdaki video birbirleri ile bağlantılı ve birbirini tamamlıyorlar. Bu yüzden lütfen sadece yazıyı okumakla yetinmeyin.
Sahilkamp, Şile’nin Sahilköy mahallesinde bulunan bir macera, kamp ve glamping tesisi. Hem deniz hem orman alanına yayılmış olmasının yanısıra İStanbul merkeze yakınlığı ile sebebiyle de oldukça yoğun talep gören bir tesis. Pek çok konaklama seçeneğini de aynı anda sunması sebebiyle İstanbul’da yaşayan ve kamp için çok fazla uzağa gitme imkanı olmayan insanların yüzünü güldürüyor.
Uzun zamandır şehir dışında kamp imkanı bulmayan bizler de Sahilkamp’ı bu yüzden seçtik. İnternette birbiri ile alakasız pek çok yorum okuduk. Kimi çok sevmiş kimi nefret etmiş. Biz ise tamamen tarafsız bir şekilde sizlere tesis ile ilgili olumlu olumsuz tüm detaylardan bahsedeceğiz.
Kamping alanı adı altında pek çok konaklama seçeneği sunuyor tesis bizlere. Dileyen kendi çadırı ile gidebildiği gibi, hazır ve kolay seçenekleri de tercih edebilirsiniz. Biz Deniz Koza Bungalov isimli deniz manzaralı piramit evleri tercih ettik. İlerleyen kısımlarda sizinle detayları da paylaşacağız.
Aşağıda sizler için Sahilkamp konaklama seçeneklerini listeliyoruz. Bizim favorimiz aynı anda hem en çok kamp havası yaşatan hem de çadıra göre daha rahat olan bungalov seçeneği oldu. Zaten fiyat performans açısından düşünülürse de bizce en verimli seçenek bu.
Alanın kamping tesisi olduğunu göz önüne alırsak, çadırsız bir kamping tabi ki düşünülemezdi. Eğer kendi çadırınız var ve çadırda konaklamak istiyorsanız, orman tarafında kurulmuş platformlar üzerine çadırınızı kurabilirsiniz. Ama kendi çadırınız yoksa ve yine de çadırda kalmak isterseniz alandan çadır da kiralayabilirsiniz. Ama biz bu seçeneği fiyatı gereksiz pahalı bulduğumuz için önermiyoruz. Araç üstü çadırınız varsa bunu de değerlendirebilirsiniz.
Kendi çadırınızla konaklama seçeneğinde 2021 fiyatı günlük 50 TL, tesisten çadır kiralama seçeneği günlük 250 TL. Araç üstü çadırınızla konaklamak ise 140 TL. Tesisten kiraladığınız çadır size kurulu ve içinde çarşaf, nevresim gibi şeyler ile teslim ediliyor size. Yani yanınızda ekstra bir şey getirmenize gerek yok.
Tesisin bize göre en iyi fiyat performansa sahip konaklama çeşidi bu. İki çeşit bungalov var. Bir tanesi Deniz Koza, diğeri ise Orman Koza.
Deniz Koza olanlar dalga sesleri ile uyuyup uyanabileceğiniz harika bir konumda. Fakat Şile gibi bir yerde haliyle rüzgar büyük bir problem. Orman kozalar ise alanın ormanlık kısmında ve çadır alanına göre daha sessiz bir konumda.Her iki seçeneğin de konumu gerçekten çok huzurlu.
Her iki bungalovda da, kendinize ait alanlarınız ve piknik masalarınız oluyor. Fakat deniz kozalar rüzgar sebebiyle biraz sıkıntı olabiliyor. Özellikle sonbahar kış aylarında deniz bungalovların önünde takılmak rüzgar sebebiyle neredeyse imkansız. Bu yüzden eğer bungalov önünde takılmak istiyorsanız, sonbahar kış aylarında orman kozaları tercih edin. Ya da bizim gibi deniz kozada kalıp, kamp alanında ateşinizi yakarak takılın.
Bungalov içlerinde çarşaf nevresim ve örtü bulunuyor. İçeride aydınlatma ve priz de var. Ayrıca kış ayları için ısıtması da var. İçerideki küçük kalorifer peteği akşamları çalışıyor. Sonbahar aylarında idare etse de kış aylarından emin değiliz. Çünkü bungalovun havalandırması kapanmadığı için sürekli soğuk vuruyor içeriye. Fakat yine de çadırdan daha konforlu bir seçenek.
Duş/WC ortak kullanımlı. Gecelik fiyata kahvaltı da dahil.
2021 yılı fiyatları orman kozalarda hafta içi 300, haftasonu 350 TL. Deniz kozalar ise hafta içi 350, hafta sonu 400 TL.
Bunların yanında ahşap ev bungalov seçeneği de var. İçerisinde duş/WC bulunmasının yanında kendine ait mutfağı da var. Bungalov seçenekleri arasındaki en konforlu ama pahalı olan seçenek bu. Fiyat hafta içi 500, hafta sonu 650 TL.
Yüzüklerin Efendisi filminden fırlamışçasına yuvarlak kapılı ve sevimli toprak altı evler. Bungalovlar ile aynı içeriğe sahip olan bu evler de denize sıfır konumda ve harika manzaralı. Tıpkı diğeri gibi bunların da önünde takılabileceğiniz masalar mevcut. Eğer bu evlerden birini yakalarsanız kesinlikle kaçırmayın ve bunlarda konaklayın. Fiyat performans olarak en verimli olan diğer seçenek bu evler
Duş/WC ortak kullanımlı ve gecelik fiyata kahvaltı dahil.
Gecelik fiyat 2021 yılı için hafta içi 300, hafta sonu 350 TL.
Bu seçenekler öncekilere göre daha geniş gruplar için uygun. 2-4 kişi arası kişi kalabiliyor bu evlerde. İçerisinde yatak, mini buzdolabı, oturma grubu bulunuyor. WC ve duş evlerin içerisinde.
Kahvaltı dahil olan bu seçeneklerde diğerlerinden daha konforlu bir konaklama sizi bekliyor. Bu evlerin 2021 yılı fiyatları hafta içi 600, hafta sonu 750 TL.
Eğer glamping deneyimlemek istiyorsanız, onun için de seçenek mevcut alanda. Balon şeklinde panoramik camlı glamping çadırlarının yanı sıra, bushcraft çadır tarzı glamping seçenekleri de bulabilirsiniz. Ama bu iki seçenekten birini seçecek olsak biz kesinlikle buschcraft olanı seçerdik. Çünkü içerisinde kuzine soba ve güzelce hazırlanmış bir yatak, çarşaf ve mevsime göre örtüler veriliyor. Duş/WC ise ortak kullanımlı.
Dome glamping çadırları ise burayla pek bağdaştıramadık. Yani bu konaklama deneyimi için bizce uygun bir yer değil. Bu konaklamayı deneyimlemek için Şile gibi bir yerde para ödemeye değmeyeceği kanaatindeyiz. Çok daha keyifli yerlerde bu konaklama imkanını bulabilir ve daha güzel deneyimler yaşayabilirsiniz. İçersinde duş/WC olan bu seçenekte 2 kişi konaklayabiliyor.
Kahvaltı her ikisinde de fiyata dahil. Bushcraft glamping çadırın fiyatı 2021 yılı için hafta içi 350, hafta sonu 400 TL. Dom çadırın ise hafta içi 750 hafta sonu 800 TL. Ama bize sorarsanız dome çadırlar burada fiyat performans açısından verimli bir seçenek değil.
Eğer karavan sahibiyseniz, burada çok rahatlıkla kamp yapabilirsiniz. Çünkü karavanlar için ayrılmış özel bir alan var burada. Yani karavanınızla buraya gelip, denize nazır bir şekilde kamp keyfi yapabileceksiniz. Üstelik karavanlar için ayrılan alan kampın en güzel konumlarından bir tanesinde 🙂 Eğer karavan sahibiyseniz mutlaka burada en az 1 gece kamp yapın.
Elektrik ve temiz su imkanına sahip olacaksınız. Ayrıca ister deniz tarafına ister orman tarafına park edebileceksiniz.
Günübirlik giriş ücreti 2021 yılı için 140 TL. Ayrıca aylık veya yıllık olarak da üyelik imkanı sunuyorlar. Fiyatlar için bu linke tıklayarak tesis ile iletişime geçebilirsiniz.
Tesis içerisinde tiny house şeklinde hazır karavanlar göreceksiniz. Bunlar içerisinde elektrik, su, mutfak, buzdolabı, duş/WC, nevresim vb şeyler barındıran minik evler. Ayrıca bu seçenekte kahvaltı da fiyata dahil.
Tesis içerisinde 3 farklı tipte böyle tiny karavan mevcut. Fiyatlar ise 2021 yılı için 400-750 Tl bandında değişiyor. Hafta içi hafta sonu fiyatlar farklı.
Ev konforunda konaklama isteyenler için en iyi seçenekler bunlar. Eğer rahatınızdan feragat etmek istemiyor ve konfor arıyorsanız, bu villalar tam size göre. Konum olarak denize sıfır değiller ama full deniz manzaralılar. Ayrıca içlerinde kendi evinizde sahip olduğunuz tüm imkanlar var. Mutfak gerecinden çamaşır makinesine kadar.
Ayrı yatak odası olan bu villalarda veranda ve bahçe de tamamen size ait. 2-4 kişi arası gruplar için ideal bir seçenek.
Kahvaltının fiyata dahil olduğu bu villaların gecelik fiyatları 2021 yılı için 700-1000 TL arasında değişiyor.
Konaklama yapmasanız da alanı günübirlik olarak kullanabiliyorsunuz. Mangal yapmak ya da restorandan faydalanmak için günübirlik giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. 2021 yılı için bu ücret kişi başı 30 TL.
Yaz aylarında gelirseniz, havuz ve alanın kendine ait sahili emrinize amade. Ayrıca tercih edebileceğiniz bazı aktiviteleri de aşağıda listeliyoruz.
Sahilkamp oldukça geniş bir ormanlık alanı kapsıyor. Bu yüzden ATV turu burada yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden bir tanesi. Rehber eşliğinde düzenlenen bu turlarda, 2 kişi 1 motoru paylaşabiliyor. Tesiste konaklayanlar için fiyat daha uyguna geliyor. Dışarıdan almak isterseniz fiyat biraz daha fazla olacaktır. Fiyat bilgisi için bu linke tıklayarak tesisle iletişime geçebilirsiniz.
Yaz sezonunda her gün dalış eğitimleri düzenleniyor. Eğitimin detayları için bu linke tıklayarak tesisle iletişime geçebilirsiniz.
Doğada yaşam ile ilgili temel ve çok hayat kurtarıcı bazı şeyleri öğrenebileceğiniz eğitimler veriliyor. Barınak yapma, ateş yakma, düğüm atma, yön bulma gibi pek çok önemli şeyi öğrenme imkanı bulabilirsiniz. Yaz sezonunda her gün dalış eğitimleri düzenleniyor. Eğitimin detayları için bu linke tıklayarak tesisle iletişime geçebilirsiniz.
Tesisin havuzunu ve sahilini günübirlik olarak da, dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Yaz sezonunda serinlemek için güzel bir alternatif.
Sahilkamp içerisinde hazır yemek seçenekleri bulabileceğiniz Liman Restoran var. Kahvaltı dahil konaklama alan misafirler kahvaltıları için bu restorana geliyorlar. Resepsiyonda size verdikleri kahvaltı çekini restorana teslim ederek ücretsiz kahvaltılarını alabiliyorlar. Fakat ücretsiz kahvaltıya sadece kahvaltı tabağı ve çay dahil. Çalışanlar size ortaya menemen ya da başka bir şey isteyip istemediğinizi soracak. Fakat bu isteğin ekstra ücrete tabi olduğunu söylemeyebilir. O yüzden sormadan ortaya başka bir şey sipariş etmeyin.
Bunun haricinde ormanlık alanda ya da kendi konaklama alanınızın önünde mangal, kamp tüpü gibi şeylerle kendi yemeğinizi kendini hazırlayabilirsiniz.
Ateş yakmak isteyenler odun temini için tesise başvurabilir. Fakat tesiste odunun pahalı olduğunu duyduğumuz için biz dışarıdan temin ettik.
Kendi yemeğini kendi hazırlayacaklar için alanda bulaşık yıkama alanı ve işletme tipi büyük buzdolapları var. Bozulmaması gereken yiyeceklerinizi ve soğuk tutmak istediğiniz içeceklerinizi burada muhafaza edebilirsiniz. Bulaşık yıkama alanında sünger ve deterjan da bulabileceğiniz için, yanınızda getirmenize gerek yok.
Alanda kamp için ihtiyaç duyabileceğiniz herşeyi satın almanız için bir market var. Ayrıca Şile bezi elbise, sweatshirt gibi şeyler satın alabileceğiniz ufak bir dükkan da mevcut. Bunun dışında çok fazla alışveriş seçeneği bulunmuyor.
Özellikle kendi aracı olmayanlar için en önemli konu ulaşım. Neyse ki alana toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. 139S numaralı Üsküdar-Sofular Köyü otobüsü alanın hemen önünden geçiyor. Gidişte de dönüşte de bu otobüsü kullanabilirsiniz fakat günde sadece 3 sefer düzenleniyor. Üsküdar’dan 09.40, 14.15, 19.40 hareket saatleri. Sahilkamp’tan dönüş için ise 06.45, 12.00, 17.00 saatlerinde hareket ediyor.
Bunun dışında ekstra ücret karşılığında transfer hizmeti de sunuyorlar. Bilgi için bu linke tıklayarak tesisle iletişime geçebilirsiniz.
Sahilkamp online olarak rezervasyon kabul ediyor. Onun dışında hiç bir rezervasyon yöntemi yok maalesef. Rezervasyonunuzun tamamlanması için ücretin tamamınını ödemeniz gerekiyor. Aynı rezervasyon içinde birden fazla çadır, bungalov vs isterseniz seçim kısmında 2-3 ya da kaç adet istiyorsanız adet girebiliyorsunuz. Bunların hepsinin ödemesinin ise tek karttan yapılması gerekiyor.
Eğer konaklama tarihinize 2 gün kala iptal işlemi yaparsanız %10 oranında kesinti ile ücret iadesi yapıyorlar. Fakat 2 günden az var ise ücret iadesi yok.
Online rezervasyon yaptıktan sonra size bir rezervasyon numarası geliyor. Bu numara ile tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Rezervasyon işlemi için bu linke tıklayabilirsiniz.
Son olarak tesis ile ilgili bazı küçük önerilerimiz ve değerlendirmelerimiz var.