Nepal vizesi, Nepal seyahatiniz sırasında dert edeceğiniz kesinlikle son şey. O kadar kolay alınıyor ki aslında üzerinde durmaya bile gerek yok. Ama benim gibi kontrol delisi insanların yolculuk öncesi bu konuyu kafaya taktıklarını biliyorum. Bu yüzden her detayını tek tek yazdım ki ne yapıp ne yapmayacağınızı bilin 🙂

Kapı vizesi şahane bir şey. Keşke her ülke uygulasa da rahatlasak. Neyse ki Nepal, kapı vizeli. Katmandu Tribhuwan Havalimanı’na inişte kısacık bir işlem ile kolayca alabiliyorsunuz. Benim bu yazıda bu konuya uzun uzun değinmemin tek amacı vize konusunda size yol göstermek değil, vize işini sizinle aynı uçaktan inen herkesten önce halledip, zaman kazanmanıza yardımcı olmak 🙂 Başlamadan önce aşağıdaki bağlantıdan Nepal gezimin aşırı keyifli YouTube videosunu izleyebilirsiniz. Ayrıca Nepal ile ilgili diğer tüm yazılarımı da bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Nepal Vizesi Nasıl Alınır?

Nepal vizeli bir ülke. Fakat iyi haber, kapı vizeli olması. Türk vatandaşları için kapıda vize kolayca alınabiliyor. Sadece Türk vatandaşları değil, neredeyse bütün ülke vatandaşları kapı vizesi alabiliyor. Afganistan, Kamerun, Etiyopya, Gana, Irak, Liberya, Nijerya, Filistin, Somali, Esvatini, Suriye ve Zimbabve vatandaşları kapı vizesi alamıyor. Yolculuk öncesi başvuru yapmaları gerekli.

Kapı vizesi için yapmanız gereken ilk şey bu linke tıklayarak açılan sayfadaki formu doldurmak. Formu doldurduktan sonra aşağıda gördüğünüz gibi bir ekranda doldurduğunuz bilgileri göreceksiniz. Bunun ekran görüntüsünü alın. Çünkü mail olarak gelmiyor.

Bu formu mümkünse uçağa binmeden önce doldurun. Havalimanına inişte gereksiz yere bütün uçağın vize almasını beklememek için bu önerimi dikkate alın, işleriniz daha hızlı ilerlesin. Bunu yapmayı unuttuysanız da dert etmeyin. Havalimanında cep telefonunuz üzerinden kolayca hallederseniz. Hem uçuğa binmeden doldurmadınız hem de Katmandu’ya inişte internetiniz yoksa yine dert etmeyin. Havalimanında bu işlem için kiosklar var. Onlardan kolayca doldurabilirsiniz.

Bu form sonrasında vize bankolarına gidip sıraya gireceksiniz. Doldurmuş olduğunuz formları bankodaki görevliye göstereceksiniz. Ne kadar süreli vize almak istiyorsanız, ona göre ödeme yapmanız gerekli. Vize süreleri 15 gün, 30 gün ve 90 gün şeklinde. Ücretleri de buna göre değişiyor. Ücretinizi ödedikten sonra vizenizi pasaporta yapıştırıyorlar.

Vize pasaporta yapıştırıldıktan sonra pasaport kontrol noktasına gidip ülkeye giriş yapıyorsunuz. İşlem bu kadar basit.

Gerekli Belgeler

İşin bir diğer güzel tarafı, vize için neredeyse hiç bir belgeye ihtiyacınızın olmaması. Nepal vizenizi almak için sadece herhangi bir şehirde otel rezervasyonuna ihtiyacınız var. Onu da başvuru formunda adres sordukları için yaptırmak gerekiyor. Başka hiç bir amacı yok.

Pasaportunuzun seyahat bitiş tarihinden sonra 6 ay daha geçerliliği olması her ülke için olduğu gibi Nepal için de var. Pasaport sürenize dikkat edin. Gerekiyorsa yola çıkmadan önce pasaportunuzu yenileyin. Pasaport yenileme ile ilgili detayları paylaştığım yazımı bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yanınızda fotoğraf bulunması ile ilgili uyarılar okuyabilirsiniz internette. Ama bizim ihtiyacımız olmadı vize için. Yine de her ihtimale karşı yanınızda fotoğraf olsun giderken.

Nepal Vizesi Ne Kadar?

  • 15 günlük vize 30 USD
  • 30 günlük vize 50 USD
  • 90 günlük vize 125 USD

Bu ücretleri havalimanındaki bankoda nakit olarak ödeyeceksiniz. Tedarikli gelin.

Vize Süresi Uzatma

Nepal vizesi uzatılabiliyor. Örneğin 15 günlük vize aldınız ama sonra karar değiştirip uzun kalmak istediniz. Yapmanız gereken tek şey Göçmenlik Ofisleri’ne gitmek. Sadece Katmandu’da değil, Pokhara’da da Göçmenlik Ofisi mevcut. Oradan da işlemlerinizi yapabilirsiniz. Vize uzatmak gibi planlarınız varsa, ilk doldurduğunuz başvuru formunu ve ödeme makbuzunuzu saklayın.

Vize uzatımı ile ilgili detaylı bilgi için bu linke tıklayabilirsiniz.

Nepal vizesi ile ilgili tüm sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. Ayrıca bana sosyal medya hesaplarım üzerinden DM yoluyla da ulaşabilirsiniz.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *