Aslında belki Mısır vizesi nasıl alınamaz şeklinde başlık açsaydık daha iyi olurdu. Resmen tez konusu çünkü Mısır vizesi. Asla gidemediğimiz ülkenin vizesi ile ilgili o kadar çok tecrübemiz oldu ki, Mısır gezi rehberi paylaşamıyoruz, bari vizesini paylaşalım dedik. Başvur ve unut tipi bu yatırımlık vizenin alım süreci ile ilgili detayları sizler için yazdık.

Bakın sıfır şaka…Bir insan Mısır vizesi alabiliyorsa, her ülkeden vize alabilir. Seçilmiş kişidir çünkü o. Özel biridir. Sabırlıdır. Her badirenin üstesinden gelebilir. Ayrıca Allah-u tealanın sevdiği kuludur. Hele ki vizeyi pasaportuna bastırabildiyse ondan ballısı yoktur bu alemde. Bu girişten sonra neyle karşılaşacağını merak edenlerin sayısının bir hayli fazla olduğuna eminiz. Psikiyatri polikliniğinden randevunuz ve kırmızı reçeteli sakinleştiricileriniz hazırsa Mısır vizesi ile ilgili tüm detayları anlatmaya başlıyoruz. Başlamadan önce neyle karşılaşacağınız ile ilgili bilgi sahibi olmak adına aşağıdaki bağlantıdan Youtube videomuzu izlemeyi de unutmayın.

https://youtu.be/9KY_Ej8QQC8

Bakın şimdiden uyarıyoruz… Sırf siz işkence çekmeyin diye. Çünkü burada hazır çekilmişi var. Kan, ter, gözyaşı, ıstırap, polemik hepsi bu yazıda. Bu yüzden, Mısır’a vizesiz girebilecek olan grubu hiç yormadan konuya kimlerin Mısır’a vizesiz seyahat edebildiklerini belirterek başlıyoruz.

Kaynak: gezivagonu

Kimler Mısır’a Vizesiz Seyahat Edebilir?

Ever, yanlış duymadınız. Mısır’a vizesiz gidebilen insanlar var. Kim mi bu şanslılar?

  1. Yeşil pasaport sahipleri
  2. 45 yaş üstü bordo pasaportlular
  3. Sadece Sharm el Sheikh ve Dahab kentlerine seyahat edecek bordo pasaportlular (detaylar son başlıkta)

Bu koşulları sağlıyorsanız, Mısır’a vizesiz şekilde seyahat edebilirsiniz. Yani bu yazı sizi hiç alakadar etmiyor. Çok şanslısınız 😁.

Mısır Vizesi Almak Neden Zor?

Aslında bunun net bir cevabı yok. Çünkü birden fazla cevabı var. Hepsi de birbirinden daha manasız cevaplar.

Fakat genel hatlarıyla bahsetmek gerekirse, maalesef iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu sebebiyle vize almak bu kadar zor. Detay vermeye gerek görmüyoruz.

Eskiden Mısır, vizeli bir ülke değildi. Fakat yakın bir geçmişte iki ülke arasında geçen bazı durumlar yüzünden Mısır, Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başladı. Ve işin kötü tarafı, devletler arası olan bu durumun faturasını konu ile alakası olmayan vatandaşlara ödetiyor Mısır hükümeti. Yani kendisine turistik ya da başka amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına kan kusturuyor.

Belgeler Değerlendirme İçin Mısır’a Gönderiliyor

Evet doğru okudunuz. Mısır Konsolosluğu, vize başvurusu için teslim ettiğiniz belgeleri Türkiye’de değerlendirmeye almıyor. Mısır’a gönderiyor. Dolayısıyla belgeler kayboluyor, eksik gidiyor, karışıyor ya da başına türlü çeşitli şey geliyor. Zaten buradan Mısır’a belgelerin ulaşması nereden baksanız 2 haftayı falan bulur en az diye tahmin ediyoruz. Bu da iyi ihtimal.

Hal böyle olunca, sizin başvuru süreciniz kafadan ve en iyi ihtimalle 15 gün. O da gerçekten şanslıysanız. Daha sizin belgeleriniz buradan toplanacak daaaa, Mısır’a ulaşacak daaaa, Mısır (canı isterse) değerlendirecek de vizeyi verecek. Ölme eşeğim ölme.

Sürekli ve Hızlıca Belgeler Değişiyor

Bugün dosyanıza koyduğunuz belge, yarın geçersiz hale gelebilir. Çünkü konsolosluk ışık hızıyla belge listesi ve kural değiştiriyor. Bu konuda dünya markası Mısır Konsolosluğu.

Ayrıca bu değişimlerden konsolosluk kapısına gidene kadar haberiniz olmuyor. Kapıda öğreniyorsunuz. Videoda kendi başvuru süreçlerimizde anlattığımız için burada uzun uzun anlatmak istemiyoruz. Ama örnek vermemiz gerekirse, geçen ay İngilizce istedikleri işyeri izin belgesini, bu ay Türkçe isteyebiliyorlar. E kardeşim geçen ay böyleydi dediğiniz zaman, “o geçen aydı” diye cevap veriyorlar. Birebir yaşanmış olaydır bu.

Ya da geçen ay banka hesabı dökümü bile istemezlerken bu ay hesabınızda 25 bin TL görmek isteyebilirler. Bu yüzden eğer başvuru yapacaksanız, tüm bu başınıza geleceklere kendinizi hazırlayın. Mental olarak gerçekten çok sağlam olmanız gerekiyor ki konsolosluk kapısında hır çıkarmayın.

Asla Sağlıklı Bilgilendirme Yok

Sanki herkes ağzını kiraya vermişçesine sorulara cevap vermiyorlar. Konsolosluktan sağlıklı bilgi alma ihtimalinizle cevapların vahiy yoluyla size iletilmesi ihtimalinizin yüzdesi aynı.

İnternet siteleri Allaha emanet. Telefon diye bir şey zaten yok. Çok çok şanslıysanız belirli saatlerde belki ulaşabilirsiniz telefonla. Ama onda da cevap alabileceğinize garanti veremeyiz.

En Saçma Sebep: Başkalarının Dosyasında Eksik Varsa Sizin Dosyanızda Değerlendirilmiyor.

Evet, yanlış okumadınız. Mısır konsolosluğuna aynı gün yapılan tüm başvurular bir bütün olarak değerlendirmeye gidiyor. Yani yarışmaya sadece bireysel olarak değil, takım olarak da katılıyorsunuz.

Örneğin sizin başvuru yaptığınız tarihte sizden başka 99 kişi daha başvuru yaptı varsayalım. Yani toplam 100 kişi. Bu 100 kişi içinden 99 kişinin belgeleri tam. Fakat 1 kişinin belgelerinde eksik var.

İşte bu 1 kişinin dosyasındaki eksik yüzünden geri kalan 99 kişi de bekliyor. O eksik dosya tam olmadan da konsolosluk başvuruları değerlendirmeye göndermiyor. Özetle o 1 kişi 3 ay boyunca eksik belgesini götürmezse eğer, sizin başvurunuz kafadan 3 ay konsoloslukta bekliyor. Uçak biletiniz mevta oldu. Geçmiş olsun.

Mısır Vizesi için Gerekli Belgeler

Daha önce de belirttiğimiz üzere, Mısır ışık hızında belge listesi değiştiriyor. Yani bizim buraya bugün yazdığımız liste yarın külliyen geçersiz olabilir. Bu yüzden sizler lütfen öncelikle bu listenin geçerliliğini teyit edin. Sonrasında sorun yaşarsanız, sorumlu değiliz kesinlikle 😄.

Belgeler ile ilgili size en önemli uyarımız bu linke tıklayarak, konsolosluğu Facebook sayfasından (evet ciddiyet Allah-u Ekber’de) belgelerin güncel durumunu kontrol edin. Güncel dediysek, 2 sene önceki güncel hali. bu sayfa bile Allah’a emanet.

Vize Başvuru Formu

Tıpkı Şengen vizesinde olduğu gibi, Mısır Vizesinde de başvuru formu zorunlu bir belge. Formu aşağıdan indirdikten sonra, çıktısını alarak el ile doldurabilirsiniz.

İşyeri İzin Belgesi

İşyerinizden kaşeli ve ıslak imzalı olarak almanız gerekiyor bu belgeyi. Yine bu da, Şengen vizesi alırken verdiğimizin neredeyse aynısı bir belge. Aşağıdan örneğini hazırladığımız taslağı indirerek boş bıraktığımız yerleri açıklamaya uygun şekilde bilgisayar ortamında doldurun, imzalatıp kaşeletin. Sadece yapmanız gereken şey bu.

Bu linke tıklayarak belgenin boş taslağını indirebilirsiniz.

Biyometrik Fotoğraf

Her vize türünde olduğu gibi bu kutsal vize için de biyometrik fotoğrafa ihtiyaç var. Aslında artık bunu yazmaya gerek bile görmüyoruz ama yine de atlamamış olmak adına yazıyoruz.

Beyaz arka planlı 2 adet fotoğrafa ihtiyacınız var. Mısır vizesi için olduğunu fotoğrafçıya özellikle belirtin.

Banka Hesap Dökümü

Zurnanın zırt dediği yere geldik. Çünkü burada yazdıklarımızdan sonra “hadi lan ordan” deyip başvuru yapmaktan vazgeçmeniz çok olası.

Biz Mısır vizesi için ilk başvuru yaptığımız zaman böyle bir döküm istemiyorlardı. İkinci başvurumuzda, yani 2021 yılında belgeler listesinde bunu gördük. Resmen Mısır’a gitmeyin diye eklenmiş bir madde.

Hesabınızda en son gelen güncellemeye göre en az 20 bin TL (yirmi bin TL) bakiye bulunması ve bu bakiyenin tam 3 aydır hesabınızda görünüyor olması lazım. Yani ya her ay hesabınıza düzenli olarak en az 20 bin TL giriyor olacak, ya da bu meblağ 3 aydır birikim hesabınızda duruyor olacak. Bu meblağın döviz karşılığı da kabul. Yani TL değil, döviz hesabınız ile de başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru zamanı teslim edeceğiniz banka hesap dökümünde bu bakiye tamamen görünür olmalı. Yani para yatıp siz 20 binin altına düştükten sonra hesap dökümü alırsanız kabul etmiyorlar 😒.

Aile olarak başvuru yapıyorsanız, bu meblağ kişi başı 20 bin TL’ye çıkıyor. Sponsorluk gibi bir olay yok. Yani biz iki kişi totalde 40 bin TL göstermek zorundayız. İnanın ki hesaplarımızda 3 aydır devam eden bakiyeli 20 şer bin TL para olsa gideceğimiz ülkelerden biri Mısır olmazdı.

Üstelik başvuru belgelerinde bunu verdiniz bitti, kurtuldunuz gibi bir durum da yok. Onay geldikten sonra vizeyi pasaporta basmak için yine hesap dökümü ve bakiye görmek istiyorlar. Üstelik değerlendirme süreciniz 3 aydan uzun sürdüyse, yine 3 aydır devam eden 20 bin TL bakiye göstermeniz gerekli.

Bu koşullar altında Mısır’a gitme ihtimali olan bordo pasaportlu TC vatandaşı var mıdır emin değiliz. Ama durum bu.

Üstelik bu meblağa her geçen gün zam geliyor. Yakında 50 bine falan çıkarsa şaşırmayız. Güncel durumu kontrol etmeden başvuru yapmayın. Sinirleriniz bozulur.

Uçak Bileti

Neden istediklerini anlamıyoruz. Çünkü zaten seyahat tarihlerimize asla yetişmiyor bu vize. Biz tam 2 kez bilet değiştirip, üçüncüde iade istemek zorunda kaldık. Düşünün ki ik kez uçak saati değişti ve iade-değişiklik hakkı kazandık. Buna rağmen vize gelmedi.

Thy’nin 4440THY numaralı hattı üzerinden, başvuru formunda belirttiğiniz gidiş-dönüş tarihleri ve şehirlerine uygun olarak ücretsiz uçak bileti rezervasyonu yaptırıp dosyanıza ekleyin. Bu başvuru için yeterli olacaktır. Onay aşamasından sonra uçak biletini ne yapmanız gerektiğini ilerleyen kısımlarda anlatacağız.

Fakat ASLA başvuru için parası ödenmiş uçak bileti götürmeyin. Lütfen Mısır’a vizeniz onaylanmadan uçak bileti almayın. Burası çokomelli 😁.

Otel Rezervasyonu

Yine “ne gerek var ki buna, nasılsa seyahate vize yetişmeyecek” belgelerinden bir tanesi. Ama istiyorlar mı, evet. Bu yüzden bu linke tıklayarak ücretsiz iptali herhangi bir otelden, formda belirttiğiniz tarih ve konumlara uygun rezervasyonlar yaptırın.

Kimlik Fotokopisi

Tc kimlik kartınızın fotokopisinin de başvuru belgeleri arasında olması gerekiyor.

Pasaportun İlk Sayfasının Fotokopisi

Mısır, vizeyi aylar sonra veren bir ülke olduğu için pasaportları sizden almıyor. Bu yüzden pasaportlarınızın ilk sayfalarının fotokopisini istiyor.

İkametgah Belgesi

E-devlet üzerinden barkodlu şekilde kolaylıkla alabileceğiniz bir belge olduğu için detaya girmiyoruz 😄.

Öğrenciler İçin Bonus: Öğrenci Belgesi

Öğrencilerin tüm bu belgelere ek olarak bir de kurumlarından alacakları öğrenci belgesine ihtiyaçları var.

Bunların dışında istenen belge yok. Zaten hesapta 20 bin x 3 ay tek başına ömre bedel. Bütün bu belgeleri tamamladıktan sonra yapacağınız şey ise çok basit.

Belgelerin Teslimi

Belgeleri topladıktan sonra ilk olarak scan etmeniz ve dijital olmayanları, dijital hale getirmeniz gerekiyor. pdf ya da jpeg, format ile ilgili bir kısıtlama yok. Fakat tüm belgelerin dijital olması zorunlu.

Bu işlemi de yaptıktan sonra, dijital belgelerinizi visa.egypt.istanbul@gmail.com adresine isim soyisim ile birlikte göndermeniz gerekiyor. Evet, yine çok şaşırdınız değil mi? Başvuru belgelerinizi mail ile gönderiyorsunuz.

Fakat belgelerinizin aslını sakın ola yok etmeyin. Çünkü onay geldikten sonra bazılarını orjinal halleri ile bazılarını ise güncellenmiş şekilde konsolosluğa teslim edeceksiniz.

Ne Kadar Sürede Vize Onayı Gelir?

Vize onay ile ilgili size asla net bir zaman söyleyemeyiz. Kimse de söyleyemez. Kesin şu kadar zamanda gelir gibi şeyler söyleyen olursa da inanmayın.

Örneğin bizim 2018 yılında yaptığımız ilk başvuru 11 ayda sonuçlandı. 2021 yılında yaptığımız başvuru ise 10 ayda. 2021 yılında bizden önce başvuru yapan bir arkadaşımız ise 15 gün içinde vizesini aldı. Konsolosluk sırasında tanıştığımız bizim gibi bir çift ise 4 ay içinde sonuç almışlar. Örnekler çoğaltılabilir.

Sonuç olarak belgeleri mail olarak ilettikten sonra bekleyeceksiniz. Ama bekleme süreniz önce Allah’ın sonra Mısır Konsolosluğunun takdirine kalmış.

Üzerine basa basa söylüyoruz…Kesin planlar yaparak Mısır vizesine başvurmayın. Başvurunuzu yapıp bekleyin. Ne zaman gelirse o zaman planı kesinleştirirsiniz. Yoksa ciddi şekilde üzülürsünüz ve maddi zarara uğrarsınız.

Aracı Kurumlar Süreci Hızlandırır mı?

Biraz baskı yapabilirler o kadar. Fakat onlar da size “bilmem kaç gün” içinde vizenin onaylanacağına garanti veremez. Zaten onlar da konsolosluk kapısı önünde bekliyorlar. Yani konsolosluk onları da pek takmıyor. O yüzden aracı kuruma ekstra para ödemek yerine kendi başvurunuzu kendiniz yapın. Aynı sinir krizine girmek için daha fazla para ödemenin anlamı bizce yok.

Mısır Vizesi Onayı Nasıl Gelecek? Geldikten Sonra Ne Yapacağız?

Vizeniz, (eğer Mısır’ın canı ister de belgelerinize bakarsa)onaylandığında konsolosluk size mail ile dönüş yapacak. Tam olarak aşağıdaki gibi bir mail alacaksınız.

Belirtildiği gibi, vize onay maili ile birlikte konsolosluktan randevu almanız gerekiyor. Bu linkten Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra, randevu al butonuna tıklayarak randevu gününüzü ve saatinizi seçip, randevu oluşturun. Messenger üzerinden randevu onayınız gelecek.

Randevu onayından sonra yapmanız gereken şey geçmişe dönük banka hesap dökümü almak. Ayrıca bu noktadan sonra 3 ay içerisinde Mısır seyahatinizi tamamlayacak şekilde planlamanızı yapmanız gerekiyor. Çünkü vize basımı için ödenmiş uçak biletleri ve otel rezervasyonları isteniyor.

Ödemesini yaptığınız uçak bileti ve oteller ile birlikte, banka hesap dökümü, scan ederek gönderdiğiniz belgelerinizin orijinalleri, biyometrik fotoğraf ve pasaportunuz, nakit olarak ödeyeceğiniz vize ücreti ++ kırmızı reçeteli sakinleştiricileriniz ile birlikte randevu günü ve saatinde ruhen ve mental olarak hazırlıklı şekilde konsolosluğa gitmeniz gerekiyor. Yanınızda mutlaka uçak bileti ve otelleri ödediğinize dair fatura da olsun.

Burası Çokomelli ‼️

Eğer bizim gibi hesabınızda kişi başı 20 bin TL gösteremiyorsanız, sakın uçak bileti ya da otel rezervasyonuna para bayıp konsolosluk kapısına dayamayın. Çünkü yüksek ihtimalle bu meblağı gösteremediğiniz için vizeyi pasaporta basmayacaklardır.

Bakın rezervasyon değil, ödenmiş olmalı. Otel ve uçak biletlerinin faturalarını istiyorlar çünkü.

Ha eğer derseniz ki, benim hesabımda bu kadar para yok ama iptal edilebilir uçak ve otel seçenekleri ile gidip şansımı denemek istiyorum, bunu deneyebilirsiniz. Bu işe yarayabilir. Yani ola ki hesabınızda para yok diye vizenizi basmazlarsa, otel ve uçak biletlerinin iadesini istersiniz.

Bizim o anda bunu deneyecek durumumuz olmadığı için yapmadık. Yani hesabınızda istedikleri meblağı gösteremediğiniz halde yine de uçak bileti ve otel rezervasyonu ile vizenizi basarlar mı bir fikrimiz yok. Buradan sonra yalnız başınızasınız.

Mısır Konsolosluğu Nerede? Nasıl Gidilir?

Bebek’teki en güzel binalardan bir tanesi konsolosluğa ait. Bebek sınırlarına girdikten sonra önünde uzun kuyruklar olan büyük ve eski bir yalı görürseniz anlayın ki konsolosluk orası. Otobüsten orada inmeniz gerekiyor.

Taksimden veya Beşiktaştan otobüse binerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 40T, 42T, 25E gibi otobüsler Taksimden ve Beşiktaş’tan geçiyor. Ulaşım için bunları kullanabilirsiniz.

Cevdetpaşa Caddesi 12 numara. Konumu görmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Mısır Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Tek girişlik turistik vize 30 Dolar. Artı 5 Dolar daha ne için istediklerini bilmediğimiz bir meblağ var. Totalde 35 Dolar. Bu parayı nakit olarak ödemeniz gerekiyor. Kredi kartı geçerli değil.

Konsolosluğa Geldik? Şimdi Ne Yapacağız?

Bekleyeceksiniz. Bu yüzden mümkünse iş yerinizden o günlük izin alın. Ve konsolosluktan alabildiğiniz en erken randevuyu alın. Çünkü büyük ihtimalle bütün gün kuyrukta bekleyeceksiniz içeri girmek için.

Biz vize basımı için saat 12.30’a randevu aldık ve randevu saatinden 30 dakika önce gittik. Öğrendik ki sabah 09.00 randevusu daha içeri girememiş.

Kaynak: wikipedi

Eğer içeri girmeyi başarırsanız, belgelerinizi pasaportunuz ile birlikte teslim edeceksiniz ve vize ücretini ödeyeceksiniz. Ve bu teslimden sonra eğer gerekli koşulları sağlıyorsanız, vize pasaportunuza basılacak ve 10 gün içinde size teslim edilecek.

Mısır Vizesi Ne Kadar Süre İçin Geçerli?

Vizenizi onay maili geldikten sonra 3 ay içerisinde kullanmanız gerekiyor. Yani bu süre içerisinde bastırmanız lazım eğer kullanmak istiyorsanız. Eğer kullanmazsanız ve yeniden seyahat etmeyi düşünecekseniz, yeni başvuru yapıp aynı süreçlerden yeniden geçmeniz lazım.

Mısır’a Vizesiz Seyahat İle İlgili Son Güncelleme

Son gelen düzenleme ile 1 Nisan 2022 tarihi itibari ile SADECE SHARM EL SHEİKH VE DAHAB kentlerine belirli koşulları sağladığınız takdirde vizesiz seyahat mümkün.

Bu koşullar da en az vizeye başvurmak kadar maddi külfetli koşullar.

  • Giriş için yanınızda 2000 Dolar nakit veya bu meblağda limitli kredi kartı bulunması
  • Ayrıca ödenmiş otel rezervasyonu ve dönüş bileti

İbraz etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bu kentlere de vizesiz seyahat söz konusu değil.

“Bu şehirlerden birine gidem ordan havayoluyla, karayoluyla, zeplinle, bisikletle ya da yürüyerek Luxor’a Kahire’ye İskenderiye’ye Hurghada’ya geçem” gibi bir durum söz konusu değil. Başka şehirlere geçmenize izin verilmeyecektir. Henüz çok yeni olduğu için prosedür nasıl ilerleyecek biz de zamanla göreceğiz. Ya da kural ihlali durumunda neler olacağını. Biz de takipteyiz.

Mısır vizesi ile ilgili tüm sorularınızı bize bu yazının altına yorum yaparak iletebilirsiniz. Ayrıca bize sosyal medya hesaplarımız üzerinden DM yoluyla da ulaşabilirsiniz.

2 Responses

  1. Hepsi doğru, çok dikkatli okuyun… nasıl ballı idim bilmiyorum ama ben vizeyi aynı başvurduğum gün alabildim. Diğer bütün koşullar doğru, hatta 45 yaş üzeri bordo pasaportlulara kapı vizesi yok bilin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *