Longosphere Glamping son dönemlerde adından sıkça söz ettiren tesislerden bir tanesi. Hem günübirlik olarak gidebileceğiniz hem de konaklama için tercih edebileceğiniz bu tesisi sizler için inceledik. Bu yazı ile birlikte, aşağıdaki Youtube videomuzu da izlemenizi, her yazıda olduğu gibi bu yazıda da tavsiye ediyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=IQYPeUwmyyY

Glamping konaklama şekli, son dönemlerde ciddi şekilde popüler hale geliyor. Normal kamping deneyimlerine göre çok daha konforlu olsa da, yüksek fiyatları sebebiyle maalesef her kitleye hitap edemeyen bir konaklama biçimi. Fakat imkanı olan herkese tavsiyemiz en az bir kez bu deneyimi yaşamaları.

Longosphere Glamping
Longosphere Glamping

Kısaca bilmeyenler için bahsetmek gerekirse, glamping terimi “glamoruos camping” kelimelerinden geliyor. Doğanın içinde, ama bildiğimiz kamp deneyimlerinden çok daha farklı olan bu konaklama biçiminde, normal çadırlar yerine, otel odası gibi çadırlardan kalıyorsunuz. Yani betondan değil de kumaştan yapılmış bir otel gibi düşünebilirsiniz. Bazıları ise şeffaf balonlar şeklinde oluyor. Bu şekilde olanlarda yumuşacık yatağınızda uzanıp, yattığınız yerden yıldızları izleme şansınız oluyor. Dolayısıyla böyle bir deneyimin fiyatı da hayli tuzlu oluyor. En önemli artısı ise çadır kur-topla derdinin olmaması. Yani kamp yapıyorsunuz, ama hiçbir şey için yorulmuyorsunuz.

Glamping tesisi deyince ise akla gelen ilk tesis Longosphere Glamping oluyor. Bu ilk glamping deneyimimizde ise tercihimiz bu tesis oldu. İstanbul’a yakın olmasının yanı sıra İğneada Longoz ormanı gibi bir doğa harikasına da yakın olması da çok büyük bir tercih sebebi.

Longoshpere Hakkında

Longosphere Glamping tesisi, konaklamanın yanı sıra, günübirlik deneyimler de sunan bir tesis olarak hizmet veriyor. Konaklama ilgili detayları az sonra aşağıda listeleyeceğiz.

Tesis mesire alanı statüsündeki bir ormanlık alanın içerisinde. Ağaç kesilmeden inşa etmeye özen göstermişler. Ayrıca seçilen tüm malzemelerin de doğal olduğunu, orman ile uyum içerisinde olduğunu söylemek de mümkün. Ahşabın ustalıkla kullanımını hem çadırlarda, hem de tesisin ortak alanlarında görebiliyorsunuz.

Kaplumbağa Çadır
Kaplumbağa Çadır

Odalarının da oldukça konforlu olduğunu söylemek mümkün. Daha doğrusu çadırların. Duşu ve tuvaleti içinde olan çadırlar gayet başarılı. Bir otel odası kadar konforlu ve donanımlı.

Tesis aynı zamanda aktivite zengini. Özellikle çocuklar ve çocuklu aileler için sunduğu imkanlar bir hayli fazla. Macera parkından, Buggy safariye kadar pek çok şey elinizin altında.

Bu glamping deneyiminden yola çıkarak, Longosphere yolcularına vermek istediğim ilk tavsiye kesinlikle günübirlik ile yetinmeyin. En azından bir gece Longosphere Glamping’de konaklayın. Verdiğiniz paraya fazlasıyla değecek bir konaklama olacağından emin olabilirsiniz.

Longosphere Konaklama Deneyimi

Tesis tamamen ahşap ve özel kumaşlardan yapılmış çadırlardan oluşuyor. İçlerinde klima bile var. Fiyatlar seçtiğiniz çadır tipine ve konaklamak istediğiniz döneme göre değişkenlik gösteriyor.

Çadır tipleri, Sincap, Kaplumbağa ve Kaplumbağa Plus şeklinde değişiyor. Biz bunlardan orta segment olan Kaplumbağaları denedik. Aşağıda sizin için hangi çadır tipinde neler var, artıları eksileri neler listeliyorum.

Sincap Çadır

Tesisteki en uygun fiyatlı çadır tipi. Piramit şekliyle bungalov konseptindeki bu çadır tipinde panoramik tavan sayesinde yattığınız yerden yıldızları izleyebiliyorsunuz. Çadır önü oturma alanınızda ise dilediğiniz gibi vakit geçirebiliyorsunuz.

Sincap Çadır
Sincap Çadır

Avantajları

İçerisinde 2 adet yatak, klima, okuma lambası, şarj ünitesi ve mini bar mevcut. Yani ortalama bir kamp alanında aradığınız tüm imkanlar burada kendinize ait çadırın içerisinde bulunuyor.

Çadır önünde yer alan oturma alanı tamamen size ait. Oturma alanınızda yer alan masa ve sandalyeleri de istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Çadırınızın size ait alanında dilerseniz hamak bile kurabilirsiniz.

Panoramik tavan sayesinde yattığınız yerden gökyüzünü görebileceksiniz. Soğuk bir kış akşamında böyle bir çadırda yıldızları izlemekten daha keyifli ne olabilir ki?

Dezavantajları

Bu çadır tipinde sadece 2 kişinin konaklamasına yetecek kadar alan var. Çadır büyüklüğü yaklaşık 20 m2. Ortalama bir çadırdan çok daha geniş ve yüksek olmasına rağmen, diğer çadırlar ile kıyaslandığında biraz küçük kalıyor.

Ayrıca bu 2 misafir 12 yaşından küçük olamıyor. Yani bir ebeveyn ve 12 yaş altı bir çocuk bu çadır tipinde birlikte kalamıyor.

Üstteki iki maddeden ziyade bana göre bu çadırın en büyük dezavantajı ise bu madde. Bu çadırlarda maalesef Duş/WC ortak kullanımlı. Ortak alanların tamamı temiz tutuluyor ve hijyene dikkat ediliyor. Fakat yine de gece tuvalete gitmek için çadırınızdan dışarı çıkmak zorunda olmak biraz konfor sorunu oluşturuyor.

Kaplumbağa Çadır

Bizim konaklama deneyimi yaşadığımız çadır tipi buydu. İçerisinde bir otel odasını aratmayacak kadar çok imkana sahip olan çadır tipi. Kaplumbağalara puanımız 10/10

Kaplumbağa Çadır
Kaplumbağa Çadır

Avantajları

Bu çadır tipinde 3 kişiye kadar kalabiliyorsunuz. 2 adet tek kişilik yatağın yanında, bir adet de ek yatak ile konaklayacak kişi sayısı artabiliyor. Oda içerisindeki ek yatak aslında bir berjer. 3 kişi konaklama durumlarında bu berjer açılarak yatak haline geliyor.

Longosphere Glamping
Longosphere Glamping

İçerisinde Sincap çadıra oranla çok daha fazla donanım var. Şifreli kasaya kadar en ince detaya kadar düşünülmüş. İçerisinde 2 adet tek kişilik yatak, okuma lambası, şarj ünitesi, mini bar, kasa, çay kahve ikramı, su ısıtıcı ve klima mevcut.

Çadır önü veranda ise özellikle geceleri inanılmaz bir keyif yaşatıyor. Veranda mobilyalarınız ise oldukça konforlu.

Longosphere Glamping
Longosphere Glamping

Bu çadırların bana göre en büyük avantajı ise içerisinde yer alan Duş/WC. Kesinlikle bundan daha büyük bir rahatlık olamaz. Sıcak suyunuz duş için istediğiniz zaman akıyor. Geceleri tuvalet ihtiyacı için çadırdan çıkmanıza da gerek kalmıyor. Hatta içerisinde saç kurutma makinesi, şampuan, duş jeli ve küçük bir kişisel bakım seti bile var. Havlular da yine oda içerisinde kullanımınıza hazır şekilde bekliyor.

Dezavantajları

Bu çadırlar konumu gereği, yol tarafına bakıyor. Yani verandanızda otururken yoldan geçen araçların farlarına maruz kalma durumu pek hoş olmasa da, konaklamanızı mahvedecek bir eksi değil.

Sadece araç yolu değil, tesis içindeki yürüme yolları da bu çadırların arasından geçtiği için biraz mahremiyet sorunu var. Çünkü tesiste konaklayan insanların ortak alanlar ile çadırları arasında yürümek için sıklıkla bu yolları kullanması gerekiyor. Dolayısıyla verandanızın önünden sürekli birilerinin geçmesine hazır olun. Aynı şekilde gece yatarken, çadırda üst değiştirirken vb. mahremiyet gerektiren durumlarda çadırınızın perdesinin örtülü olduğundan emin olun.

Kaplumbağa Plus Çadır

Metrekare bazından en büyük çadır tipi. Ayrıca fiyat bazında da en pahalı çadır tipi bunlar. Hemen hemen Kaplumbağa çadır ile aynı özelliklere sahip olan bu çadır tipini, diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise büyüklüğü. Donanım olarak ise kaplumbağalardan pek bir farkı yok.

Avantajları

Metrekarenin büyük olması demek, burada kişi sayısının artabilmesi demek. Yani geniş aileler için ideal bir büyüklüğe sahip.

Dezavantajları

Tesisteki en pahalı konaklama tipi bu çadırlar. Metrekare büyüyünce, haliyle fiyat da büyüyor. 3 kişiden fazla değilseniz bu büyüklüğe ihtiyacınız olmayacağı için, bu fiyatı ödemenize de hiç gerek yok. Kaplumbağa veya Sincap çadırları tercih edin.

Longosphere’da Yeme İçme

Longospgere, yeme içme imkanları olarak da en az aktiviteler kadar zengin. Hem günübirlik hem de konaklamalı gelecek olan misafirler için oldukça fazla seçenek mevcut. Restaurantlardan ve kafelerden faydalanabileceğiniz gibi, kendin pişir kendin ye olayına da girebilirsiniz. Aşağıda sizin için Longosphere’da yer alan yeme içme olanaklarını tek tek listeliyorum.

Food&Wood Restaurant

Tesiste göreceğiniz en büyük ahşap bina, Food&Wood restaurant’a ait bina. Çadırlar gibi restaurant kısmı da ahşaptan yapılmış ve harika bir işçiliğe sahip. Menüde hem et yemekleri, hem de vegan seçenekler mevcut. Her damak tadına hitap edecek ürünler bulabiliyorsunuz.

Food&Wood restaurant
Food&Wood restaurant

Bu restaurant hem dışarıdan gelen misafirlere, hem de tesiste konaklayan misafirlere hizmet veriyor.

Menü

Eğer tesiste konaklıyorsanız, kahvaltı bu restaurantta ücretsiz. Kahvaltı serpme kahvaltı şeklinde geliyor, çeşit ve miktarlar makul ölçüde. Çay ise sınırsız.

Menülerinden denediğimiz ve favoriye aldığımız lezzetleri Cevizli Erişte ve Keçi Peynirli Salata oldu. Her gün, o güne özel bir çeşit çorba, bir çeşit salata ve bir çeşit de meze çıkarıyorlar. Sipariş vermeden önce günün lezzetlerinin neler olduğunu sormayı da unutmayın. Günün çorbası olarak içtiğim Mantar Çorbası da burada denediğim başarılı lezzetlerden biriydi.

Menüde alkollü, alkolsüz içecekler ve kahve çeşitleri de mevcut.

Fiyatlar

Fiyatların pek makul olmadığını söyleyebilirim. Bir porsiyon Cevizli Eriştenin 2021 yılı menüsündeki fiyatı 38 TL. Burgerler 45 TL’den, salatalar 35 TL’den başlıyor. Filtre kahve 16 TL. Biralar 32 TL’den, meşrubat çeşitleri ise 9 TL’den başlıyor.

Ying&Yang Bar

Tesisin akşamları ritminin yükseldiği bölge. Ateş çukuru ve otantik atmosferi ile tesisin eğlenceli bir akşam geçirmenizin garantileyen mekanı. Fakat maalesef burayı günübirlik misafirler kullanamıyor. Yani bu barda eğlenebilmek için tesiste konaklıyor olmanız lazım.

Ying&Yang Bar
Ying&Yang Bar

Kokteylleri gerçekten çok lezzetli. Ayrıca gecenin ilerleyen saatlerine kadar DJ müzik ile eğlence devam ediyor. Eğer tesiste birden fazla gece geçirecekseniz, bir gecenizi burada eğlenerek geçirmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Kozalak Kafe

Tesisin dışarıdan gelenlere de hizmet veren başka bir mekanı da Kozalak Cafe. İlerleyen bölümlerde bahsedeceğimiz Kasaba kısmının sonunda yer alan bu kafe, tesiste Food&Wood Restaurant’tan sonra en çok çeşit bulabileceğiniz mekan.

Longosphere Glamping Kozalak Cafe
Longosphere Glamping Kozalak Cafe

Çay ve kahve çeşitleri ile birlikte bol miktarda tatlı çeşidi de bulabileceğiniz bu kafenin fiyatları Food&Wood Restaurant’a göre daha uygun. Fakat burası yemek yemek için oturabileceğiniz bir mekan değil. Daha ziyade tatlı ve kahve çeşitleri için gelmeniz gereken yer.

Barbekü Alanı

Bu alan hem konaklama için hem de günübirlik için gelen misafirlerin kullanımına açık. Fakat bu alanı kullanmanın bazı kuralları mevcut. Her ateşini etini kapıp gelen burada barbekü yapamıyor maalesef.

Öncelikle alanda en son ateş saat 19.00’da yakılıyor. Bu saatten sonra bu alanda ateş yakılmıyor. Yani saat 19.00’a kadar alanı kullanmak istediğinizi görevlilere bildirmeniz gerekiyor. Ama ateşin yandığı son saat alanı kullanabileceğiniz son saat anlamına gelmiyor. Sadece ateşin son saati 19.00. Alanı kullanmak ile ilgili katı kısıtlamalar yok. Yemeğinizi pişirip yedikten sonra alanda oturmaya devem edebilirsiniz.

İkinci olarak dışarıdan yiyecek içecek getirilmesine izin verilmiyor. Az sonra bahsedeceğimiz kasaba alanı içerisinde mangal için kullanacağınız her türlü yiyecek içeceği satın alabileceğiniz dükkan ve kasap mevcut. Pandemi sebebiyle Kasaba alanında bazı dükkanlar kapalıydı. Dükkanların kapalı olduğu dönemlerde istisna olarak dışarıdan yiyecek getirilmesine izin verilse de, normalde alanı kullanmak isteyen tüm misafirlerin ürünlerini Kasaba’dan temin etmiş olması gerekiyor.

Alanda her şey düşünülmüş. Yiyeceklerinizi doğrayıp, şişlere geçirmeniz ve ızgaraya hazırlamanız için hazırlık alanları, bulaşık ve sebze yıkamak için yıkama alanları, dumana mazur kalmamanız için özel olarak tasarlanmış barbeküler ve dostlarınız ile keyifli sofralar kurabileceğiniz özel masalar…Yani ekstra hiç bir hazırlığa ihtiyaç duymadan bu alanı kullanabilirsiniz.

Kasaba Sokağı

Yukarıda birkaç kez ismini andığımız Kasaba Sokağı, Longosphere Glamping’in en cıvıl cıvıl noktalarından bir tanesi. Dışarıdan kullanıma açık olan bu alanda, gerek günübirlik ziyaretlerde, gerekse konaklamalı ziyaretlerde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey satılıyor.

Büfe, manav, kasap gibi temel ihtiyaçlarınızı satın alabileceğiniz 3 önemli dükkan bulunuyor sokakta. Alkollü, alkolsüz içecekler, su, sinek ilacı, kadınlar için ped, atıştırmalık çeşitleri gibi market ürünlerini Koru Büfe’den temin edebilirsiniz. Kasap ve manavda ise, barbekü alanında kullanmak isteyebileceğiniz her türlü malzeme mevcut.

Bunların dışında yöresel lezzetler satın alabileceğiniz bir dükkan da bulunuyor. Bu dükkanda ev yapımı reçeller, gezen tavuk yumurtaları, çeşit çeşit peynirler, çiçek balları ve pekmezler bulabilirsiniz.

Plaj ürünleri, hediyelik eşyalar alabileceğiniz Longo Concept isimli bir dükkan ve sanat atölyeleri de Kasaba alanında mevcut.

Yüzme Havuzu

Longosphere Glamping içerisinde oldukça keyifli bir yüzme havuzu da var. Fakat bu havuz sadece tesiste konaklama yapan misafirlerin kullanımına açık. Yani konaklama için yaz aylarında gidecekseniz yanınızda mayo, havlu ve terlik mutlaka bulunsun.

Longosphere Glamping Yüzme Havuzu
Longosphere Glamping Yüzme Havuzu

Longosphere Glamping Etkinlikleri

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi Longosphere Glamping, bir glamping tesisinden çok daha fazlasını sunuyor. İğneada Longoz Ormanlarına yakınlığı da aktivite konusunda seçenekleri arttıran bir diğer unsur. Aşağıda sizin için bizim deneyimlediğimiz ya da deneyimlemenizi önerdiğimiz bazı aktiviteleri listeliyorum.

Bu aktiviteleri Longosphere içindeki etkinlik çadırından satın alabileceğiniz gibi, tesis dışındaki aktivite merkezlerinden de satın alabilirsiniz. Çünkü bizim size önereceğimiz aktivitelerden bazıları, Longosphere tesisi tarafından sağlanmıyor. Bu durumda sizi kendilerinin anlaşmalı oldukları kişilere yönlendiriyorlar dışarıdan. Gönül rahatlığı ile onlar ile de iletişime geçebilirsiniz.

Eğer tesiste konaklayacaksanız, her sabah o günün etkinlik programı, saatleri ve fiyatları size mesaj ile geliyor. Fakat bazı aktiviteler için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Çünkü kontenjanlar kısıtlı olabiliyor ve bir gün öncesinden bile arayıp “o aktivite için 2 kişilik yer tutar mısınız” diyenler oluyor. Yani eğer aktivite satın almak isterseniz takvimi sıkı takip etmekte fayda var.

Happy Sapiens Macera Parkı

Hem çocuklar hem de yetişkinler için parkurları olan bir macera parkı. Survivor ödül oyunu tadındaki bu macera parkında bedeninizin sınırlarını zorlayabilirsiniz.

Parkurların birini bitirmeden diğerine geçmenize izin vermiyorlar. 3 parkurun tamamlanması sizin bedensel performansınıza bağlı olarak ortalama 2 saati bulabiliyor. Çocukların parkuru ile yetişkinlerin parkuru birbirinden ayrı. 2021 fiyatı çocuklar için 25 TL, yetişkinler için 80 TL.

Yürüyüş Turları

İğneada Longoz Ormanı içerisinde yer alan yürüyüş parkurunda rehber eşliğinde yapılan doğa yürüyüşleri. Tayfun Beyin rehberliğindeki yaklaşık 2 saatlik yürüyüşümüzde hem daha önce hiç görmediğimiz mantar türlerini keşfetme şansımız oldu, hem de Longoz ormanının anatomisini yakından inceleme şansımız oldu.

Buggy Safari Turu

Go-kart ile ATV karışımı araçlar ile Longoz ormanlarında çıkılan safari turları. Kapasitesi 2-4 kişi arasında değişen araçları kullanabilmeniz için ehliyetiniz olması gerekiyor. En azından aracı kullanacak kişinin bu kriteri karşılıyor olması gerekiyor. Tur ortalama 75-80 dakika kadar sürüyor. 2021 yılı için fiyatı 300 TL. İlave yolcular için ekstra 100 TL.

Binicilik

Longosphere Glamping tesisinin aktivite konusundan zengin olduğunu söylemiştik. Evet, bu aktivitelerden bir diğeri de binicilik. Binicilik dersi almak isteyenler ya da sadece ata binme deneyimi yaşamak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir aktivite. Her gün istediğiniz saatte katılabildiğiniz bu aktivitenin fiyatı için aktivite çadırından fiyat alabilirsiniz.

Longosphere Glamping Dışı Aktiviteler

Longosphere Glamping aktivite çadırından pek çok aktiviteye ulaşabiliyorsunuz. Fakat bazı aktiviteler için resepsiyondan destek almanız gerekiyor. Yani aktivite çadırında olmayan aktivitelerden yapmak istediğiniz takdirde o konuda da destek oluyorlar size.

Kano Turları

Eğer İğneada’ya giderseniz, kesinlikle yapılması gereken en önemli aktivite kano turu. Fakat bunun için Longosphere Glamping dışından destek istemeniz gerekecek. Kendileri size bir irtibat numarası verecekler. Bu irtibat numarası ile kolaylıkla kano turunuzu satın alabilirsiniz. 2021 yılı için kano turu fiyatı kişi başı 60 TL. Ve önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Mert Gölü Kano Turu
Mert Gölü Kano Turu

ATV Safari Turu

İğneada’nın en güzel ikinci aktivitesi. Eğer ATV Safarisi yapmak isterseniz bu konuda seçenek de bol. Ancak biz yine de Longosphere Glamping’in önerdiği kişiler ile irtibata geçmenizi öneririz.

Bizim de bu tur için irtibata geçtiğimiz kişiLongosphere Glamping’in bizi yönlendirdiği Bahattin bey idi. 8 km uzunluğundaki parkurda 1.5 saat süren bu aktivitenin 2021 yılı fiyatı ise tek kişi 150 2 kişi 200 TL. Üstelik bu fiyatlara fotoğraf ve video çekimi de dahil. Yani parkur uzunluğu ve fiyata dahil hizmetleri de düşününce oldukça iyi bir alışveriş. Ayrıca aktivite için rezervasyon ya da saat kısıtlaması da yok. Sadece 15 dakika önceden aramanız yeterli.

Bahattin Bey ile iletişime geçmek için Longosphere Glamping resepsiyon görevlilerinden yardım isteyebilirsiniz.

Tesis ile birebir iletişime geçmek ve internet sitelerini incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Blog sayfamızdaki tüm diğer içerikler için bu linke tıklayabilirsiniz.

Longosphere Glamping ile ilgili tüm diğer sorularınızı yorum olarak yazabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki butondan bize mail atabilir ya da bize sosyal medya hesaplarımız üzerinden DM yoluyla ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *