Kuveyt vizesi ne alıp alabileceğiniz EN kolay vizelerden bir tanesi. Basitçe yapmanız gereken bir kaç şey var. Sonrasında vizeniz hazır. Hem gidip görmek, hem iş yapmak hem de aktarma noktası olarak kullanmak için de şahane bir ülke Kuveyt. Gelin vizesi nasıl alınıyormuş detaylarına bakalım.

Dünyanın bizim için en pahalı ülkelerinden biri Kuveyt. Hal böyle olunca çoğu kişi de önyargılı yaklaşıyor. Turistik olarak insana pek bir şey vaad etmese de her alanda iş imkanlarının çok geniş olduğu, zenginlikler ülkesi Kuveyt. Dolayısıyla gitmek isteyeni de çok.

Sadece iş ya da turistik amaçlarla değil, aktarma amaçlı da şahane bir ülke. Özellikle Jazeera Havayolları sayesinde uzak rota yapmak artık çok daha ucuza geliyor. Pek çok kişi Kuveyt aktarmalı başta Nepal ve Sri Lanka gibi destinasyonlar olmak üzere uzak rotalar yapıyor. E hal böyle olunca Kuveyt vizesi almak da şart oluyor. Ama hiç merak etmeyin, alması oldukça kolay. Yani Kuveyt’e uçak biletiniz varsa kara kara düşünmenize gerek yok “vizeyi ne yapacağım” diye.

Daha da güzeli, bu vizeyi kapıdan da alabiliyorsunuz. Ama online alma şansınız varken bana sorarsanız asla kapıya bu işi bırakmayın.

Kapıda Kuveyt Vizesi

Havalimanında inişten sonra sınır kapısında da Kuveyt vizesi alabilirsiniz. Havalimanına inişinizde sınır kapısında sizden bir takım formlar doldurmanızı isteyecekler. Kalacağınız yer bilgisi, pasaport bilgileri vb şeyler. Sonrasında size bir kayıt verecekler. Bu sizin ülkeye giriş vizeniz olacak. 1 aylık süresi var. Herhangi bir ücreti de yok.

Konsolosluğu aradığınızda vize ile ilgili inanılmaz bir bilgi kirliliği olduğunu göreceksiniz. Ama endişelenmeyin. Kapıdan da vize alabiliyorsunuz. Yine de online vize başvurunuzu yapın, cebinize koyun, yola öyle çıkın.

Online Kuveyt Vizesi

Yapmanız gereken ilk şey bu linke tıklayarak vize sayfasını açmak. Açılan sayfada, aşağıdaki görselde göreceğiniz bilgileri doldurarak başlıyoruz. Bu işlem için geçerli bir de mail adresiniz olmalı. Çünkü vizeniz o adrese gönderilecek.

Sayfa altında göreceğiniz Rules and Regulations kutucuğunu da işaretleyip, onun altında yer alan doğrulama kodunu boş kutucuğa yazdıktan sonra next diyeceğiz.

Ardından karşımıza aşağıda gördüğünüz gibi bir uyarı sayfası çıkacak. Bunu da “ı accept” olarak işaretleyeceğiz.

Yeni açılan sayfada önceden başka bir uyruğunuz vardıysa, “previous nationality” sorusuna “yes” deyip detaylarını vermeniz gerekli. Önceki uyruğunuz hangisiyse onu seçmeniz ve yeni uyruğunuza geçtiğiniz tarihin bilgilerini isteyecek. Böyle bir durum yok ise “no” deyip alt satırdaki doğum ülkesi ve doğum tarihi bilgilerini dolduracaksınız.

Next dedikten sonraki sayfada, pasaportunuzun scan edilmiş jpeg şekilde ya da direk fotoğraf olarak kopyasını yüklemeniz istenecek. Ekran görüntüsünde pasaport görselinin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgileri görebilirsiniz. Image requirements seçeceğine “yes” deyip devam ediyoruz.

Yeni açılan sayfada isim-soyisim bilgilerimizi gireceğiz. Bunu Arapça yazabiliyorsanız, o şekilde de yazabilirsiniz. Ama pasaportunuzda hangi alfabe ile yazılıysa o şekilde yazmalısınız.

Next dedikten sonra yeni gelen sayfada ise pasaport bilgilerinizin detayları, medeni hal, eğitim durumu ve Kuveyt’e daha önce geldiyseniz giriş yaptığınız pasaportun bilgilerini istiyor. Bunları eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız gerekli. Kuveyt’e daha önce gitmediyseniz alttaki iki satırı boş bırakın.

Yeni açılan sayfada Kuveyt’te kalacağınız yerin adres, telefon bilgilerini doldurmanız gerekli. Onun hemen altında da sizin iletişim bilgileriniz ve Kuveyt’te lokal bir telefon numarası girmenizi istiyor. Kuveyt numarasına kalacağınız otelin telefon numarasını yazabilirsiniz.

Bu kısımdan sonra sizden bir kredi kartı numarası girmenizi isteyecek. Herhangi bir ücret kesilmeyecek, merak etmeyin. Bunu sadece bir çeşit onay için istiyorlar.

Kredi kartınızı sanal kart olarak da girebilirsiniz. Onu da ekleyip next dedikten sonra artık pasaport görselinizi yükleme zamanı. Pasaport numaranızın, veriliş ve geçerlilik tarihlerinin, doğum tarihinizin, uyruğunuzun ve tüm pasaport bilgilerinizin açık ve görünür olduğundan emin olarak pasaportunuzu. yükleyebilirsiniz.

Browse tuşuna basarak bilgisayarınızdaki pasaport görselini seçmeniz ve upload demeniz yeterli. İşlem böylece tamamlanmış olacak.

Online Vize Onay Süreci

Pasaport fotoğrafını da yükledikten sonra karşınıza çıkan ekranda başvuru için yazmış olduğunuz mail adresi bilgisi, ve bir dosya numarası göreceksiniz. Bu dosya numarasını bir kenara not edin. Zaten mailinize de gelecek ama olsun.

Mailinize ona geldikten sonra, bir kaç gün içerisinde vize onayınız kolayca geliyor. Hatta bizim vizelerimiz başvurudan 2 saat sonra falan geldi. Bir kaç gün beklemenize bile gerek olmayabilir.

Vizeye Ne Zaman Başvurmalıyım?

Vizenize seyahatinizden 1 hafta önce başvurmanız yeterli. Zaten yukarıda da bahsettiğim gibi vize inanılmaz çabuk geliyor. Acele etmenize hiç gerek yok.

Vizemin Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Vizeniz, başvuruyu yaptığınız günden itibaren 1 ay boyunca geçerli oluyor. Yani bu vize ile 1 ay içerisinde ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Girişinizden itibaren de ülkede 3 ay süreyle kalabilirsiniz. Eğer daha uzun süre kalacaksanız vizenizin süresini uzatmanız gerekli.

Vize Ücreti Ne Kadar?

Kuveyt vizesinin en güzel yanı bu. Tamamen ücretsiz 🙂

Onaylanmış Vize İle Ülkeye Giriş

Mailinize barkodlu şekilde vizeniz gönderiliyor. Gelen mailin çıktısını almanız yeterli. Vize numaranızı da bir köşeye mutlaka not edin.

Kuveyt vizesi ile ilgili tüm sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. Ayrıca bana Instagram hesabımdan DM yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Başta Schengen olmak üzere aklınıza gelebilecek pek çok ülkenin vizeleri için hazırladığım detaylı rehberler için bu linke tıklayabilirsiniz. Ayrıca ücretli vize danışmanlığı için de benimle Instagram hesabım üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *