“Abi biz niye Hindistan’dan vize alıyoruz yaa” dediğinizi duyabiliyorum. Evet, özellikle sırt çantalı, macerasever gezginlerin hayali bu ülke. Ama vizesiz gitmek maalesef imkansız. Özellikle sırt çantalıların işini kolaylaştıracak Hindistan vizesi tüyolarını sizin için paylaştım.

Hindistan deyip geçmeyin. Hindistan vizesi kolay alınan bir vize değil maalesef. Ha zor desen zor da değil. Ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunlara özen gösterdiğiniz durumda, kolayca alabilirsiniz Hindistan vizenizi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen ve ziyaret edilmek istenen ülkesine yolculuğunuzun ilk adımı olan bu vize sürecini sorunsuz ve keyifli hale getirebilmek için ben de elimi taşın altına koydum. Ve sizler için bu süreci en ince detayına kadar yazdım. Yapmanız gereken tek şey uyarılarımı dikkate almak 🙂

İlk yapmanız gereken şey form doldurmak. Bu form doldurma işlemi içinse gereken en önemli şey, dijital ortamda biyometrik fotoğrafınızın olması. Çünkü işlemin son aşamalarına doğru sisteme fotoğraf yüklemeniz gerekecek.

Yarı dijital yarı manuel olan bu vize sürecinin ilk aşamasında konsolosluktan randevu almanız gerekiyor. Bu işlem içinde öncelikle çok detaylı bir form doldurmanız lazım. Form doldurma işlemini sancısız geçirebilmeniz için aşağıda adım adım yapmanız gerekenleri listeliyorum.

Hindistan’a Vizesiz Seyahat Mümkün mü?

Maalesef değil. Ve bu konu çok önemli. Hindistan hem yeşil pasaporttan hem de bordo pasaporttan vize istiyor. Ama hiç merak etmeyin, süreciniz çok kolay.

Form Doldurma İşlemine Başlama

Öncelikle bu linke tıklayarak formun sayfasına erişiyoruz. Bu ilk adımda aşağıda göreceğiniz ekran görüntüsündeki en önemli yer, Indian Mission adımı. Çünkü İKAMET ETTİĞİNİZ ŞEHİR NERESİYSE bu seçeceğe ona göre cevap vermelisiniz. Hindistan’ın Türkiye’de Ankara ve İstanbul olmak üzere iki konsolosluğu var. Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinde ikamet ediyorsanız İstanbul, diğer illerde ikamet ediyorsanız Ankara’yı seçmelisiniz. Eğer yaşadığınız şehir ile, e devlet üzerinden görüntülediğiniz ikamet şehri birbirinden farklıysa, e devlet’te görünene göre konsolosluk seçmek mecburi. Bu konu gerçekten Hindistan vizesi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, çünkü çoğu kişi bu vizeyi alabilmek için 1 gününün ayırıp şehir değiştirecek. Boşu boşuna vakit ve para kaybetmemek için bu konuya dikkat edin.

Indian Mission adını sonrası aradaki uyruk, doğum tarihi, e-mail adresi, e-mail adresi teyidi ve Hindistan’a ulaşacağınız tahmini tarih sorularından sonra, bu aşamadaki ikinci önemli kısma geldik. Vize tipi. Ben bu yazıda turistik vize olarak anlatıyorum ama bu yazıyı eminim ki çoğunlukla ticari vize almak isteyenler okuyacak. Merak etmeyin, süreç aynı. Bahsettiğim tüm aşamalar sizin için de geçerli.

Purpose adımına geldiğinizde ise üstte turistik vizeyi seçtikten sonra sadece tek bir seçenek çıkıyor. Onu seçip, alt kısımda görülen kodu en alttaki kutucuğa yazıp, continue butonuna basın.

Kimlik-Pasaport Bilgileri Adımı

Aşağıda görselini paylaştığım sayfada yan tarafında kırmızı * bulunan yerleri mutlaka doldurmak zorundasınız. Vakit kaybetmemek adına yanında bu işaret olmayan yerleri pas geçin. Formu doldururken Türkçe karakter kullanmayın. Vereceğiniz cevaplar içinde ç,ğ,ö,ü harfleri varsa bunları c,g,o,u şeklinde yazın. Büyük İ harflerini de I olarak girmelisiniz.

Ama en önemlisi üst kısımda bulunan Indian mission kısmını kontrol edin. Ve alt kısımda görünen Application ID kodunu başlamadan önce not edin. Formu tek seferde dolduramayacak olursanız, istediğiniz zaman sayfayı kaydırarak en alttaki “save and temporarily exit” butonuna tıklayarak cevaplarınızı kaydedebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman bu ID kodu ile formu doldurmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Soyisim ve isim bilgisinin pasaportta göründüğü şekilde doldurulduğundan emin olduktan sonra sırasıyla diğer soruları da cevaplayarak devam ediyoruz. Vücudunuzda görünen yerlerde dövme, piercing, yara izi, yanık izi, doğum lekesi vb şeyler varsa bunları mutlaka belirtin. Yoksa o kısma None yazın. Son soruda ise size mevcut uyruğunuzu doğum ile mi yoksa sonradan mi aldığınızı soruyor. Eğer mevcut uyruğunuz ve doğum uyruğunuz farklıysa bu soruya “naturalization” diye cevap verin ve bir sonraki çıkan kutucuktan önceki uyruğunuzu seçin. Mevcut uyruğunuz hiç değişmediyse, “by birth” deyip yolunuza devam edin.

Sayfanın devamında pasaport bilgilerinizi girmeniz istenecek. Bu noktada pasaportunuzun süresinin seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olması zorunluluğu olduğunu belirteyim. Eğer aynı anda geçerli iki pasaportunuz varsa, “ana other vali passport” sorusuna “yes” deyip alt kısımda diğer pasaportunuzun da bilgilerini girdikte sonra “save and continue” botununa tıklayın.

Adres Bilgileri

Bu adımda detaylı şekilde adres bilgilerinizi girmenizi isteyecekler. Present address ve permanent address bölümlerine aynı adresi girmek için aradaki “click kere for same address” kutucuğuna tıklayın.

Aile Bilgileri

Bu adımda sizden anne-baba adı, doğduğu yer, uyruğu gibi aile bilgilerini istiyorlar. Anna-baba bilgileriniz doldurduktan sonra medeni durumunuzu seçmeniz ve evliyseniz eşinizin de bilgilerini girmeniz gerekli. Boşanmış ve bekarlar için ise başka bilgi istemiyorlar.

Medeni hal ve varsa eş bilgilerinin ardından aşağıda büyükanne ve büyükbabalar ile ilgili bir soru mevcut. Eğer aile büyüklerinizde Pakistan vatandaşlığı varsa, bu soruya yes deyip, aşağıdaki kutuda detaylarını vermelisiniz. Hangi aile büyüğünüzün Pakistan vatandaşlığı taşıdığına dair detaylı bilgi vermeniz gerekli.

Meslek Bilgileri

Aile adımından sonra sıra meslek bilgilerinize gelecek. Burada kısaca ve sadece yanında kırmızı * bulunan soruları cevaplayarak ilerleyin.

Eğer mesleğiniz askerlik, polislik ya da bunun gibi kolluk kuvvetlerine mensup olduğunuz bir meslekse “Are/were you in a Military/Semi-Military/Police/Security. Organization?” sorusuna “yes” deyin ve alt kısımda detaylarını verin. Ardından “save and continue” diyerek sonraki aşamaya geçin.

Hindistan Seyahati Detayları

Bu aşamada, seyahatinize ilişkin detayları vereceksiniz. Turistik vize seçeneğini zaten formu doldururken seçmiştik. Hemen altında yer alan soruda, Hindistan’da hangi şehirlerde bulunacağınıza dair bir soru göreceksiniz. Onun altında ise ne kadar süreli vize istediğinizi AY bazında girmelisiniz. Örneğin seyahatiniz 1 haftaysa, o soruya 1 ay şeklinde cevap vermelisiniz.

No of entry kısmı, turistik vize için sadece single olabiliyor. Siz daha fazlasını seçseniz de daha multiple ya da double girişli vize vermiyorlarmış. Ben Double seçtim ama konsolosluk vizemi pasaporta basarken turistik olarak sadece single verdiklerini söyledi bana.

Gidiş amacı ve öngörülen seyahat tarihi soruları da ilk başta cevapladığınız sorular olduğu için, bu ekrana otomatik olarak o kısımlar dolu geliyor. Geriye sizin cevaplamanız gereken tek soru, Hindistan’a nereden giriş yapacağınız sorusu. Bunu basitçe “Delhi Airport” diye cevaplayın. Ama seyahat belgeleriniz başka bir yer gösteriyorsa, mutlaka onu yazın. Örneğin uçak biletiniz Mumbai’ye ise “Mumbai Airport” olarak cevaplayın.

Eski Vize Bilgileri

Eğer bu sizin Hindistan’a ilk gidişiniz değilse ve daha önce vize aldıysanız, buna dair bilgileri bu adımda girmelisiniz. Eğer ilk Hindistan vizeniz ise, bu soruya “no” deyip devam edebilirsiniz.

Hindistan’a ilk seyahatiniz değilse, önceki seyahatte kalınan yer adresi, önceki seyahatte ziyaret edilen şehirler, önceki vize numarası, önceki vize tipi, vizenin verildiği yer ve tarih bilgilerini belirttiğim sıraya göre doldurun. Onun altında yer alan soru ise Hindistan’dan daha önce vize reddi alıp almadığınıza dair. Almadıysanız “no” deyin. Aldıysanız “yes” deyip detaylarını verin. (Hangi konsolosluk, neden reddetti, Application ID ve başvuru tarihi gibi detayları verin.)

Diğer Seyahatler ve Hindistan’daki Adres Bilgileri

Bu aşamada geçtiğimiz 10 yıl içinde yurtdışına çıktıysanız, gittiğiniz ülkeleri yazmanızı istiyor sizden. Ama karakter sayısı çok az. Bu yüzden en yakın eski seyahatten en uzak olana doğru karakter sayısının izin verdiği ölçüde yazın.

Onun hemen altındaki adım ise önemli. Avrupa Birliği gibi, Güneydoğu Asya ülkelerinin de kendi aralarında bir birliği var. SAARC isimli bu birliğe üye ülkeler Hindistan, Nepal, Pakistan, Afganistan, Maldivler, Bhutan, Bangladeş ve Sri Lanka. Eğer geçtiğimiz 3 yıl içinde bu ülkelere seyahat ettiyseniz bunu belirtin. İlk önce bunlardan hangisine gittiğinizi, ikinci olarak hangi yıl gittiğinizi ve son olarak bu ülkeye kaç kez gittiğinizi seçiyorsunuz. Birden fazla SAARC üyesine seyahatiniz olduysa, ortama görünen + butonuna tıklayıp yeni ülkeler girebilirsiniz.

Bu kısımdaki bölüm sonu canavarı, Hindistan’daki referans adresi kısmı. Ben en çok bu kısımda panikledim, ama hiç korkacak bir şey yok. Hindistan’a tur olmadan bireysel seyahat ediyorsanız, o kısma sadece bir otel adresi yazmanız yeterli. Eğer tur ile gidiyorsanız, turu aldığınız şirket size bu referans ile ilgili detaylı bilgileri zaten verecek. Dolayısıyla “ben tursuz gidiyorum, ne yazmalıyım” gibi bir derde düşmeyin.

Türkiye’deki referans kısmına da eğer tur ile gidiyorsanız, turu satın aldığınız şirketin adını ve bilgilerini girin. Tursuz gidiyorsanız ev ya da iş adresinizi yazın.

Bunları doldurduktan sonra “save and continue” deyip devam ediyoruz.

Kriminal Geçmiş

Bu adımda size “yok artık” diyeceğiniz sorular yöneltecek. Hiç bir suça karışmayan, efendi uslu insanlar olduğunuzu düşünerek bunların hepsine “no” demenizi salık veriyorum. Eğer bu suçlardan herhangi birini bile isteye işlemiş biriyseniz lütfen sayfamı da terkedin zaten.

Hepsine “no” dedikten sonra alt kısımda verdiğiniz bilgilerin doğruluğuna dair güvence verdiğiniz ve yanlış bir bilgi verdiğiniz tespit edilirse bunun olası yaptırımlarını kabul ettiğinize dair bir kutucuk göreceksiniz. Onu da işaretleyip, “save and continue” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Fotoğraf Yükleme

Bu aşamada sisteme fotoğraf yükleyeceksiniz. En üstte “dosyayı seçin” butonuna tıklayıp, bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz fotoğrafı seçmelisiniz. Butonun yanında fotoğraf adını gördükten sonra “upload photo” butonuna tıklayın.

Bundan sonrasındaki aşamada sizden fotoğrafı uygun şekilde kırpmanızı isteyecek. Kırpma ekranında uygun şekilde fotoğrafı kırptıktan sonra “cop and save” butonuna tıklayın.

Açılan ekranda fotoğrafınızı göreceksiniz. Eğer uygunsa “save and continue” değilse yeniden yüklemek için “upload image again” butonuna tıklayın.

Konfirmasyon Adımı

Bu aşamada açılan sayfada, forma verdiğiniz tüm cevapları görebileceksiniz. Burada sıkı bir kontrol çok önemli. Cevaplarınız yanlış olmamalı.

Eğer cevaplarınızda yanlışlık tespit ederseniz, sayfanın en altındaki “modify” seçeceğine tıklayıp, her adımı tek tek gözden geçirerek, yanlış cevaplarınızı düzeltebilir ve tekrar konfirmasyon sayfasına ulaşabilirsiniz. Fakat yeniden fotoğraf yüklemeniz gerekecek şimdiden uyarayım. Bu yüzden formu doldururken azami dikkat çok önemli.

Tüm cevaplarınız doğruysa, “verified and continue” diyerek ilerleyin.

Konsolosluk Randevusu Alma ve Formu İndirme

Cevaplarınızın konfirmasyonu sonrası, aşağıdaki görselde gördüğünüz ekran açılacak. Burada yapmanız gereken şey “book appointment” butonuna tıklamak. Böylece randevu alma adımına geçeceksiniz.

Açılan ekranda randevu almak istediğiniz tarihi seçeceksiniz. Ardından ekranın alt kısmındaki kutucuğa, “Access code” kısmındaki kodu yazacaksınız. “Confirm the appointment” butonuna tıklayarak devam edeceksiniz.

Tarihi seçtikten ve konfirme ettikten sonra, aşağıdaki sayfa açılacak. Burada yapacağınız son işlem, “print form” butonuna tıklamak. Açılan sayfada sayfada vize tipi, Application ID, doğum tarihi ve pasaport numarası kısımlarının otomatik olarak dolu olduğunu göreceksiniz. Siz sadece Indian Mission kısmına hangi konsolosluktan randevu aldığınızı girecek ve ekranda gördüğünüz şifreyi en alttaki kutucuğa yazacaksınız. Ardından “reprint” butonuna tıklayacaksınız. Böylece başvuru formunuzu bilgisayarınıza en doğru ve eksiksiz şekilde indirmiş olacaksınız.

Çokomelli Not

Randevunuzu aldıktan sonra, formu bilgisayarınıza indirdiğinizde ilk olarak formun sağında, randevu gününüzün ve saatinizin yazıyor olduğunu kontrol edin. Eğer yazmıyorsa, konsolosluk kapısından geri dönersiniz. Kesinlikle almıyorlar. Biz bunun yüzünden yeni form doldurup randevu almak zorunda kaldık.

Yarım Kalan Formu Tamamlama

Bu linke tıklayarak açılan sayfanın alt kısmında yer alan “complete partially filler form” butonuna tıklayın. Formu doldurmaya başlarken not almanızı söylediğim Application ID’yi açılan ekrana girin. Ekrandaki şifreyi en alttaki boşluğa girin ve “complete” butonuna tıklayın. Böylece yarım kalan formunuzu doldurmaya devem edebilirsiniz.

Randevu Tarihi Güncelleme

Randevu tarihi güncellemek Hindistan vizesi alırken insanı en çileden çıkaran şey. Mevcutta bir randevunuz var ise, onu değiştirmenize izin vermiyor sistem. Yeniden form doldurayım da yeni bir Application ID ile yani bir randevu alayım derseniz o da çalışmıyor. Yine eski randevu tarihinizi göstererek randevu almanızı engelliyor. Maalesef randevuyu iptal de edemiyorsunuz.

Bu durumda tek yapabileceğiniz şey, almış olduğunuz randevunun gününün gelmesini beklemek. Randevuya gidemediğiniz bu gibi durumlarda, önceden aldığınız randevu günü geldiğinde yine bu linke tıklayarak açılan sayfanın alt kısmından “print registered Application Form” butonuna tıklamak. Açılan sayfada vize tipi, randevu aldığınız konsolosluk, Application ID, doğum tarihi ve pasaport bilgilerinizi sırayla girerek, ekranda yer alan şifreyi en alttaki kutucuğa yazmak. Ardından “reprint” butonuna tıklamalısınız.

Böylece randevu alma sayfasına yeniden ulaşabileceksiniz. Yeni randevu tarihinizi seçtikten sonra, konfirme sayfasında yeni randevu günü ve saatinizi göreceksiniz. Bu sayfanın altında yer alan ” reprint form” butonuna tıklayıp, eski doldurmuş olduğunuz başvuru formunu, sağ tarafında yeni aldığınız randevu günü ve saati yazılı şekilde indirmiş olacaksınız. Yine de indirdiğiniz formun yan tarafında randevu gün ve saat bilgisinin yazılı olduğundan kesinlikle emin olun.

Randevu Gününü Değiştirmeden Yeniden Başvuru Formu Doldurmak İsteyenler İçin Çokomelli Not

Olur da başvuru formunuzu yan tarafında gün ve saati yazılı şekilde bastırdıktan sonra bir hata fark ettiniz. Ve yeni bir form doldurmak istediniz. Ama randevu tarihinizi değiştirmek istemiyorsunuz. Sakın ola ilk doldurduğunuz formu imha etmeye kalkmayın. Yeni formu doldurun ve bilgisayarınıza indirin.

Tam da bu noktada bize kök söktüren bu randevu günü ve tarihi sorunsalının çözümünü anlatmak istiyorum. Yukarıda bahsettiğim gibi daha önceden randevu aldığınız için bu yeni formu doldurduktan sonra randevuyu yenilemenize sistem izin vermeyecek. Yeni doldurduğunuz formda bu yüzden randevu günü ve saati yazmayacak. Randevu günü ve saatinin formda yazılı olmadığı durumda konsolosluğun sizi içeri almayacağından da bahsettiğime göre burada bir sorun var demektir. Ama merak etmeyin. Bu durumda yapmanız gereken şey çok basit.

Hiç paniğe kapılmadan, hem ilk doldurduğunuz, üzerinde yanlış bilgiler ile birlikte randevu günü ve saatinin yazılı olduğu, hem de ikinci doldurduğunuz doğru bilgilerin yer aldığı ama randevu günü ve saatinin yazılı olmadığı başvuru formlarının ikisinin birden çıktısını alıyorsunuz. Konsolosluk kapısında sorduklarında, üzerinde randevu gün ve saati yazılı olan gösteriyor ve içeri giriyorsunuz. Belgeleri teslim ederken de durumu görevliye açıklayıp, doğru bilgilerin yer alıp randevu gününün yazmadığı ikinci formu kendisine teslim ediyorsunuz.

Görüldüğü üzere sorun varsa, çözümü de var 🙂

Gerekli Belgeler

Sorunsuz şekilde form doldurup randevu aldıysanız belgelerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ben size burada ihtiyacınız olandan fazla belge yazacağım ve siz büyük ihtimalle götürdüğünüz belgelerin bazılarınız eve geri taşıyacaksınız. Lütfen bana kızmayın 🙂

Herkes İçin Ortak Olan Belgeler

Bu ilk bölüm, öğrenci, emekli, çalışan vb herkes için geçerli olan belgeler.

1-Pasaport

Hindistan vizesi için gerekli olan ilk belge elbette pasaport. Pasaportunuzun seyahat tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olduğundan emin olun. Süre yeterli değilse uzatın.

2- Biyometrik Fotoğraf

2*2 ölçülerinde biyometrik fotoğraf. Tabi ki her vizede olduğu gibi Hindistan vizesi için de gerekli.

3- Başvuru Formu

Yukarıda uzun uzun dolum sürecinden bahsettiğim form. Yine yukarıda da bahsettiğim gibi, sağ tarafında randevu günü ve saatinin yazılı olduğundan emin olun.

Bu formun çıktısını alıp, son sayfasını imzalamanız yeterli olacaktır.

4-Uçak Bileti

Hindistana giriş tarihinizi ve daha da önemlisi çıkış tarihinizi gösterir nitelikte olmalı. Sadece uçak değil, karayolu ile çıkacansanız otobüs, tren bileti de olur. Önemli olan Hindistan’dan çıkış tarihinizin net şekilde görünür olması.

Eğer tur ile gidiyorsanız, turu satın aldığınız acente size bunu sağlayacaktır. Tur ile gitmiyorsanız da rezervasyon yeterli olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken husus, isim soyismi ve ülkeye giriş-çıkış tarihlerinizin görünür olması.

5-Otel Rezervasyonu Ya da Acente Davetiyesi

Eğer tur ile gidiyorsanız size üzerinde pasaport bilgilerinizin ve kalacağınız otellerin isimlerinin yazılı olduğu bir davetiye mektubu gelecek. Münferit gidiyorsanız, internet üzerinden yapacağınız otel rezervasyonları yeterli olacaktır.

6-Banka Hesap Dökümü Ve Mal Varlığı Gösterir Belgeler

Her vizede olduğu gibi Hindistan vizesi için de şart olan bir belge. Bankalardaki hesap dökümleriniz. Maaş hesabınız, birikim hesabınız vb bütün banka hesaplarınızın dökümlerini almanız gerekli.

Eğer üzerinize tapu, ruhsat vb şeyler varsa bunları da dosyanıza ekleyin.

7-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Pek çok vizede olduğu gibi Hindistan vizesinde de nüfus cüzdanınızın fotokopisi isteniyor. Önlü arkalı şekilde fotokopisini dosyanıza ekleyin.

8-Pasaport Ön Sayfa Fotokopisi

Hindistan vizesi dosyasının en olmazsa olmazı bu fotokopi. “Zaten pasaportun kendisini veriyorum neden bir de ön sayfa fotokopisi veriyorum” diyeceksiniz ama istiyorlar işte 🙂

9-Varsa Eski Hindistan Vizesi Fotokopisi

Eğer daha önceden Hindistan vizesi aldıysanız, eski pasaportlardan ya da mevcut pasaportunuzdan kopyasını vermeniz gereken tek vize bu. Geri kalanını almıyorlar. Ben bundan önceki 5 pasaportumun içindeki yüzlerce vizenin fotokopisini vermiştim. Olduğu gibi elime geri tutuşturdular.

10- İkametgah Belgesi

E-devlet üzerinden alacağınız barkodlu bir ikamet belgesi. E-devlet hesabınıza giriş yapıp arama kısmına “ikamet belgesi sorgulama” yazmanız yeterli. Alacağınız belgenin barkodlu olmasına dikkat edin.

11-Evli Olanlar İçin Evlilik Cüzdanı Fotokopisi / Bekarlar İçin Nüfus Kayıt Örneği

Eğer evliyseniz evlilik cüzdanınızın fotokopisini veya vukuatlı nüfus kayıt örneğinizi koymanız gerekli. Bekar veya boşanmışsanız direk vukuatlı nüfus kayıt örneği alın.

Çalışanlar İçin Gerekli Belgeler

12-İşyeri İzin Belgesi

Çalıştığınız ya da SAHİBİ OLDUĞUNUZ işyerinden alınmış, kaşeli ve imzalı izin belgesi. Evet, yanlış okumadınız. Şirket sahibi olsanız dahi kendinize izin belgesi yazmak zorundasınız. Hindistan’ın ilginçlikleri daha vize aşamasında başlıyor 🙂

İzim belgenizin şirketin antetli kağıdına basılması ve şirket yetkilisi tarafından ıslak imzalı şekilde verilmiş olması gerekli.

13-SGK İşe Giriş Bildirgesi

E-devlet üzerinden kolayca alabileceğiniz bir başka belge bu. Bu belgenin de barkodlu olarak çıktığından emin olun.

14-SGK Hizmet Dökümü

Bunu da E-devlet üzerinden alabiliyorsunuz. Arama kısmına 4A Hizmet Dökümü yazmanız yeterli olacak.

Öğrenciler İçin Gerekli Belgeler

Öğrencilerin ekstradan getirmesi gereken tek belge öğrenci belgesi. Okulunuzun öğrenci işlerinden alacağınız belge mutlaka dosyanız içinde yer alsın.

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Belgeler

Şirket sahibiyseniz şirketinizin varlığını kanıtlayan aşağıdaki belgeleri dosyanıza eklemeniz gerekli

  • Şirket İmza Sirküleri
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası

Bunlara ek olarak şirket sahiplerinin de Hindistan vizesi için kendilerine yazacakları bir izin kağıdı gerekli. Antetli kağıda kaşeli ve şirket sahibinin imzası ile. Kendi kendinize izin vereceksiniz yani :))

Konsolosluk Aşaması

Randevu gününüz geldiğinde, randevu saatiniz 11 diye konsolosluğa 11 de gitmek zorunda değilsiniz. Ne kadar erken giderseniz o kadar erken içeri girer ve sıra numarası alırsınız.

Konsolosluk girişinde başvuru formunuzun sağ tarafındaki randevu günü ve saati kontrol edilecek. Ve eğer formda bu bilgi yoksa geri gönderileceksiniz.

Konsolosluğa çıktığınızda telefonlarınızı sessize alıp güvenliğe teslim edeceksiniz. Ve güvenlik size bir sıra numarası verecek. Oturup sakince bekleyin. Sıranız geldiğinde vezneye evraklarınızı ve pasaportunuzu teslim edin. Görevliler tek tek belgelerinizi kontrol edecek.

Belge ve pasaportlarınızı teslim ettikten sonra biyometri işlemleri için beklemeniz gerekecek. İsim isim çağırıyorlar. İsminiz anons edildiğinde parmak iziniz alınacak ve fotoğrafınız çekilecek.

Biyometri işlemlerinden sonra vize ücretini de ödeyip konsolosluktan ayrılabilirsiniz. işlemleriniz bittikten sonra size bir fiş verilecek. Kaybetmeyin, çünkü pasaportu bu fişle teslim alacaksınız.

Pasaportunuzu sizin yerinize başka biri teslim alacaksa, bunu konsolosluk görevlisine bildirin. Sizden teslim alacak kişinin bilgilerini isteyecekler. Aksi takdirde sizen başkası pasaportu gelip alamaz.

Pasaport Teslimi

Randevu gününüzün akşamı saat 16.30-17.00 arası gidip pasaportunuzu teslim alabilirsiniz. Randevu günü alamıyorsanız, ertesi gün 16.30-17.00 saatleri arası da teslim alabilirsiniz. Bu saatler dışında boşuna gitmeyin, vermiyorlar.

Vize Ücreti

Hindistan vizesi turistik başvuru ücreti 103 USD. Ödemenizi nakit olarak yapmanız gerekiyor. Mümkünse bozuk para götürün. Çünkü para üstü veremeyebiliyorlar.

Hindistan Vizesi Ne Kadar Süreli Çıkıyor?

Genelde 3 ila 6 ay arasında vize veriyorlar. Başvuru yaptığınızın ertesi günü itibari ile vizeniz geçerli oluyor. Yani vizenizi bugün alıp yarın Hindistan’a gidebilirsiniz. Ve örneğin vizeniz 3 ay süre geçerliyse, 3 ay boyunca kalabilirsiniz.

Bana 3, eşime 2 ay vize vermek gibi deli zırvası bir davranışta bulundular. Ama süre olarak bizi kurtardığı için ses etmedik 🙂

Vizeyi teslim aldıktan sonra mutlak suretle üzerindeki isim soyismi bilgilerini kontrol edin. Bir yanlışlık varsa, konsolosluğa mutlaka bildirin.

Hindistan vizesi ile ilgili tüm sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. Ayrıca bana sosyal medya hesabım üzerinden de sorularınızı gönderebilirsiniz

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *