EASYJET HAVAYOLU İNCELEMESİ

in
Easyjet,Gezi Tüyoları,Low Cost Havayolları,Uçuş Deneyimleri,Ucuza Gezi

EasyJet Avrupa içerisinde uçuş yapabileceğiniz en uygun fiyatlı ve en iyi havayollarından bir tanesi. Fiyatı ile ters orantılı olarak da epeyce kaliteli bulduğum bu havayolu ile ilgili detaylı bir inceleme ile sizlere yardımcı olmak boynumun borcudur ????

Avrupa için. uçuş yapmak, Türkiye’de iç hat uçuşu yapmaktan daha uyguna gelebiliyor. Bizim kendi ülkemiz içinde şehir değiştiremediğimiz paralara elin Avrupalısı ülke değiştiriyor. Bu haksızlık, evet. Ama yapacak bir şey yok. Biz de tek seferde en verimli şekilde Avrupa’yı nasıl gezeriz bunun peşine düşmeye bakacağız. Başlamadan önce aşağıdaki bağlantıdan Easyjet uçuş deneyimi Youtube videomu da izlemeyi unutmayın. EasyJet Uçuş Deneyimi yazıma göz atmayı da sakın unutmayın.

Avrupa seyahatlerinizi en verimli hale getirmek için de tek seferde birden fazla ülke gezmek en mantıklısı. Biz de aynen bunu yapıp, Almanya ve Fransa seyahatlerimiz birleştirdik. Seçtiğimiz şehirler arası mesafeler uzak olduğu için de uçak yolculuğu tercih ettik. Low cost bir havayolu olması sebebiyle fiyatının epey uygun olması da tercih sebebimiz oldu.

Easyjet Hakkında

Easyjet aslında bir Kıbrıslı’nın girişimi sonucu ortaya çıkmış bir havayolu şirket. Bu girişimcinin İngiltere’de kurduğu bu havayolu, havacılık sektöründe bir kırılma noktası niteliğinde. Çünkü bugün “low cost” havayolu olarak faaliyet gösteren ilk havayolu Easyjet. Yani uçuşlarda yolculara ikram sunmayan, bu yüzden de bilet fiyatlarını ucuz tutabilen ilk havayolu.

Kaynak: Astelus

Tüm uçuşlarda kabin içi ikramları isteyen müşterilere ücretli olarak sunması, sonrasında ikram, check in vb havacılık hizmetlerini ek hizmet olarak sunup, sadece uçaktaki koltuğu satarak ucuza uçma furyasını başlattı. Böylelikle low cost uçuş mantısı hayatımıza girmiş oldu.

Easyjet, İngiltere’nin en büyük, Avrupa’nın ise 4.büyük havayolu şirketi. Uçtuğu noktalar sebebiyle de kullanıcı potansiyeli çok yüksek. Yolcu akışının en yoğun olduğu havalimanlarından, aynı yoğunluktaki diğer havalimanları arası direkt seferler düzenlemesi, bu havayolunun çok tercih edilmesinde büyük bir etken.

Easyjet’in doğaya ve doğal kaynaklara karşı yaklaşımı da şahsen benim bu havayolunu tercih etmemdeki artı değerlerden biri. Filosu en yeni uçaklardan oluşan bu havayolu, bu genç filoyu, sürdürülebilir çevre teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile daha da gençleştirmiş. Yolcu başına düşen CO2 miktarını kilometre başı en aza indirmeyi başaran nadir havayollarından biri.

Uçuş Noktaları

Pek çok farklı kıtadan pek çok farklı ülkeye uçuş ağına sahip bir havayolu. Avrupa’nın en çok tercih edilen şehirlerine uçuyor. Avrupa’da 100’den fazla noktaya uçuşları mevcut. Kendi filosunun yanısıra, Icelandair, Play, Etihad, Pegasus, Virgin Atlantic, Singapore Airlines gibi pek çok havayolu şirketi ile ortaklıkları var. Böylece uçuş ağları sadece Avrupa kıtası ile kısıtlı kalmıyor. Bu ortaklıklar sayesinde pek çok kıtadan bağlantılı seferler düzenliyorlar ve dünyanın geri kalanını Avrupa kıtasına ulaştırıyorlar. İnternet sitelerinde Maldivler’den Benin’e kadar ulaşan geniş bir uçuş ağı görmeniz mümkün.

Kaynak: Wikipedi

Program ortakları, pek çok kıtadan şehri, Easyjet’in direk olarak uçuş yaptığı diğer şehirlere ulaştırıyor. O şehirlerden de Easyjet Avrupa’da direk uçuş yaptığı yerlere insanları ulaştırıyor. Farklı havayollarından bağlantılı uçuş alabilmek için en yöntem direk Easyjet’in kendi internet sitesinden biletlerinizi almanız.

Güzel haber, Easyjet’in Türkiye kalkışlı ve varışlı pek çok noktadan uçuşları var. Türkiye-Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda) arası çok sayıda direk sefer var. Aşağıda Türkiye’den kalkışlı ve varışlı uçuş noktalarını listeledim. Bu noktalardan hem Birleşik Krallık’ta pek çok noktaya ucuza bilet bulabilirsiniz, hem de Birleşik Krallık üzerinden Avrupa ve Amerika’ya uygun fiyatlı aktarma yapabilirsiniz.

  • İstanbul-Manchester
  • İzmir-Liverpool
  • İzmir-Londra Luton
  • İzmir-Londra Gatwick
  • Bodrum-Edinburg
  • Bodrum- Liverpool
  • Bodrum-Bristol
  • Bodrum-Londra Luton
  • Bodrum-Londra Gatwick
  • Dalaman-Glasgow
  • Dalaman-Edinburg
  • Dalaman-Belfast
  • Dalaman-Liverpool
  • Dalaman-Manchester
  • Dalaman-Bristol
  • Dalaman-Londra Gatwick
  • Dalaman-Londra Luton
  • Antalya-Cenova
  • Antalya-Londra Gatwick
  • Antalya-Londra Luton
  • Antalya-Bristol
  • Antalya-Manchester
  • Antalya-Liverpool
  • Antalya-Belfast
  • Antalya-Edinburg

Ayrıca bu linke tıklayarak, uçuş noktalarının tamamını, nereden nereye direkt olarak uçtuğunu da görebilirsiniz. Tıkladığınız her bir noktadan, direkt sefer düzenlenen yerlerin tamamını görebiliyorsunuz.

Bilet Fiyatları

Bahsettiğimiz üzere Easyjet, Avrupa’nın ilk low cost havayolu. Ayrıca da dünyanın en uygun fiyatlı havayolu şirketlerinden bir tanesi.

Kaynak:GZT

Biz Basel-Hamburg uçuşumuzu sadece 400 TL gibi komik bir rakama aldık (2022 Aralık). Tek başına uçuşta satın aldığınız koltuk epey uygun fiyatlı. Ama ek hizmet satın almak isterseniz işin rengi baya bir değişiyor. Tek yön uçak biletlerimiz kişi başı 10-15 Usd gibi komik bir rakama geldi. Toplamda ödediğimiz fiyat 75 Usd idi. Çünkü biletlerimizi satın alırken kişi başı birer adet büyük boy kabin bagajı da ekledik. Kabin bagajları, uçak biletlerinden daha pahalıydı.

Tek Başına Uçuş Neden Bu Kadar Ucuz?

Bagaj, ikram ve koltuk seçimi gibi şeylerin ekstra ücrete tabi olması bütün low cost havayollarının fıtratında olan bir mevzu. Ama Easyjet’in durumu biraz daha farklı. Easyjet, hiçbir aracı kurum, acente vb kanaldan bilet satışı yapmıyor. Doğrudan kendi internet sitelerinden, mobil uygulamalarından ya da havalimanlarındaki satış ofislerinden bilet satışı yapıyorlar. Yani hiç bir şekilde aracı kurum ile bilet satışı yapmadıkları için bu durum bilet fiyatlarına yansıyor.

İkinci bir etken ise bu havayolunun uçuş politikaları ile alakalı. Git-gel uçuşlarda Easyjet, hiç bir havalimanında 30 dakikadan fazla süre kalmıyor. Yani iniş yaptığı havalimanından, inişten 30 dakika sonra geri kalkış yapacak şekilde uçağı boşaltıp yeniden dolduruyor. Uçaklar her daim havada yani.

Uçuş Paketleri ve Kapsamları

Easyjet yolcularına temelde 2 seçenek sunuyor. Standart ve Flexi uçuş paketi. Standart paketin ise 3 alt paketi var. Eğer iflah olmaz bir backpacker değilseniz (ben değilim) asla dümdüz standart paketi seçmeyin. Astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Flexi pakette aklınıza gelebilecek herşey dahil. Bagaj, öncelikli boarding, koltuk seçimi, ücretsiz değişiklik, rota değişikliği vb aklınıza gelebilecek tüm hizmetler. Ve bunun yanı sıra kabin içi ikramlarda kullanabileceğiniz belli bir meblağda voucher da veriliyor. Bu pakette sadece ön sıra koltukları seçerseniz 3-4 Euro gibi bir ekstra para ödüyorsunuz o kadar.

Flexi pakette uçak altı bagaj hakkınız 23 kg. Bunun yanı sıra kabine alabileceğiniz 1 adet de büyük boy kabin valizi hakkınız var.

Flexi paket seçeneğinin fiyatını görebilmek için bilet ararken aşağıdaki görselde işaretlediğim kutucuğun seçili olmasına dikkat edin. Yoksa Flexi fiyatları göremiyorsunuz.

Eğer sadece valiz probleminiz varsa, Easyjet ile uçarken Flexi paket almak gereksiz pahalı olacaktır. Dümdüz standart pakette sadece önünüzdeki koltuğun altına koyabileceğiniz boyutta el çantası alabiliyorsunuz yanınıza. Koltuk seçimi tamamen ücrete tabi. Bu paketi alacaksanız, ekstra hiç bir masraf çıkarmamaya çalışın kendinize. Çünkü diğer paketler gibi hiç bir artısı olmadığı için, ekstra hizmetler fevkalade pahalıya geliyor.

Standart Plus, Standart paketler arasında, kabin bagajı ile seyahat edenler için en iyi seçenek. Paket dahilinde hem öncelikli boarding hakkınız, oluyor hem de 1 adet büyük boy kabin valizi alabiliyorsunuz yanınıza. Ayrıca uçağın belirli bir bölümünden ayrılmış koltuklar içinden ücretsiz olarak koltuk seçimi yapabiliyorsunuz.

Standart Essentials ise Standart paketler içindeki en pahalı seçenek. Büyük boy kabin valizine ek olarak bu pakette uçak altı valiz ve uçağın ön kısmındaki belirlenmiş bölümden koltuk seçimi hakkınız var.

Bilet Satın Alma

Yukarıda da bahsettiğim gibi, Easyjet sadece kendi kanalları üzerinden satıl yapıyor. Telefonunuza uygulamasını indirebileceğiniz gibi, masaüstü, tablet ve diğer cihazlarınızdan da online olarak rahatça bilet alabilirsiniz.

Türkçe dil seçeneği de olan sitelerinden bu linke tıklayarak biletinizi alabilirsiniz. Ayrıca havalimanlarında bulunan satış noktalarından da biletinizi alabilirsiniz.

Koltuk Seçimi

Bazı paketlerde yukarıda bahsettiğim gibi uçağın belirli bölümlerinden seçeceğiniz koltuklar ücretsiz. Standart paketin alt paketlerinden aldıysanız ve size tahsis edilen alan dışından koltuk seçerseniz yüksek bedeller ödemeye hazır olun.

Kabin İçi Servisler

Tüm kabin içi ikramlar ücretli. Uçak içerisinde “Eat, Drink, Shop” broşürlerinden uçuş menüsünü ve fiyatları görebilirsiniz.

Uçak içinde sadece yiyecek, içecek değil aynı zamanda free shop ürünleri de bulabilirsiniz. Alışveriş ve yiyecek menüsünü koltuk ceplerindeki dergilerden görebileceğiniz gibi, koltuk üzerindeki barkodları mobil cihazınıza okutarak da görebilirsiniz.

Easyjet ile ilgili tüm sorularınızı yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz. Ayrıca bana Instagram üzerinden DM yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Tags :

easyjet, easyjet airlines, easyjet havayolu, easyjet uçuş

Share This Post :

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *