BUDDHA AİR UÇUŞ DENEYİMİ – BOARDİNG, CHECK-İN, BAGAJ, KABİN İÇİ SERVİSLER,

in
Asya,Buddha Air,Dünya,Nepal,Uçuş Deneyimleri

Buddha Air ile ilgili övgülerimi zaten diğer yazılarımda yeterince sıralamıştım. Bu yazıda da sizinle birebir deneyimlerimi ve tavsiyelerimi paylaşıyorum. Nepal yolcuları notlarını iyice alsın. Uçuşa geçiyoruz 🙂

Nepal’de iç hat uçuşu yapmak istiyorsanız seçeceğinizin bol olduğundan daha önce bahsetmiştim. Ama bunlar arasında en iyisinin Buddha Air olduğundan da bahsetmiştim. İlk defa bu havayolunun kullanacakların bilmesi gereken tüm detayları bu yazıda paylaştım. Başlamadan önce aşağıdaki bağlantıdan Youtube videomu da izlemeyi unutmayın. Ayrıca Buddha Air Havayolu İncelemesi ve Nepal Gezi Rehberlerimi de okumayı unutmayın.

Biz Buddha Air ile Pokhara’dan Katmandu’ya uçtuk. Uçuş süremiz sadece 20 dakika sürdü. Nepal’de iç hat uçuş süreleri 30-40 dakikayı geçmiyor. Ve baya uçaklar baya dolmuş gibi çalışıyor. Özellikle Katmandu-Pokhara arası çok fazla uçuş var. Bu kadar sık uçuş olması çok büyük avantaj. Karayolu ile hiç cebelleşmeden ve zaman kısıtınız olmadan havayolu tercih edebilirsiniz. Bazı kişiler için sorun teşkil edebilecek tek faktör pervaneli uçaklar. Ama ona da binince alışıyorsunuz 🙂

Check-İn Süreci

Check-in için öyle çok gelişmiş sistemler, online check-inler kiosklar falan beklemeyin. Kontuara gidiyorsunuz, pasaportunuzu veriyorsunuz ve geri kalan her şey manuel. Biniş kartlarınızı elle yazıyorsunuz. Biniş kartlarınız ise elektronik sistemle yazılıyor. Online kanallar üzerinden işleme açık değil hiç bir şey.

Eğer bir önceki uçuşta yer varsa, ve siz de isterseniz sizi upgrade ediyorlar ücretsiz şekilde. Bu ayrıcalığı çok sevdim.

İşlem için sıra beklemek zorunda kalabileceğinizi düşünerek makul bir saatte havalimanında olmanızı tavsiye ederim. Onun dışında check-in ile ilgili pek özel bir şey yok bilmeniz gereken.

Koltuk Seçimi

Online check-in olmadığı için, önceden koltuk seçme gibi bir durum söz konusu değil. Kontuara gittiğiniz zaman istediğiniz özel bir koltuk varsa söylemeniz ve o koltuğun boş olması yeterli.

Bagaj Prosedürleri

20 kg bagaj hakkınız var her uçuşta. Kabin içinde ise 7 kg. Bagajlarınızı kontuara teslim edip, elle doldurduğunuz bagaj etiketlerinizi sıkı sıkı muhafaza edin. Başka da bir şey yapmanıza hiç gerek yok.

Boarding

Boarding kapısına gidiş esnasında çok fazla güvenlik kontrolünden geçmeniz dışında bilmeniz gereken özel bir şey yok. Üzerinizde çakmak varsa kesinlikle boarding kapısının ötesine geçiremiyorsunuz. ATR tipi uçaklar olduğu ve havalimanlarında körük diye bir şey olmadığı için terminalden uçak kapısına otobüsler ile gidiliyor. Zaten uçaklardaki kapasiteler de kısıtlı olduğu için boarding süreçleri çok çabuk işliyor.

Kabin İçi Servisler

Kabin içlerinde servis yok. Bilet fiyatlarına ikram dahil değil. Uçaktaki tek ikram su. Zaten ikram dağıtıp, onun bulaşığını toplayacak kadar vakit de yok. Çünkü uçuşlar gerçekten çok kısa.

Rahatlık-Konfor

ATR uçaklar küçük ve pek yeni uçaklar değiller aslında. Ama ben bu uçaklarda jet motorlulardan daha rahat bir uçuş yaptım. Yumuşacık deri koltukları ve gayet güzel genişlikte koltuk aralıkları var. Baya yayla gibi aralıklar. Rahatlık konusunda hiç ama hiç tereddüt etmeyin.

Bilet Satış Kanalları

Biletleri online olarak almanız en uzun ve basit yöntem. Bu linke tıklayarak biletlerinizi kolayca alabilirsiniz.

Buddha Air ile ilgili tüm sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarım üzerinden bana DM yoluyla ulaşabilirsiniz.

Tags :

buddha air, buddha air nepal, buddha air uçuş deneyimi

Share This Post :

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *