İngiltere Vizesi Formu Nasıl Doldurulur

in
Uncategorized

Giving You The Best Services Experiences

İlk yapmanız gereken şey bu link üzerinden forma erişmek. Açılan sayfada “start not” butonuna tıklayarak devam edeceksiniz.

Açılan sayfaya hangi ülkenin pasaportunu taşıdığınızın bilgisini girip, “continue” tuşuna basacaksınız. 

Birleşik Krallık’a gidiş sebebinizi işaretlemeniz gerekiyor burada. Biz turistik vize üzerinden devam edeceğiz. En üstteki seçenekte aile birleşimi, turizm ve arkadaş ziyareti seçeneği yer alıyor. Ona tıkladıktan sonra “continue” butonu ile devam ediyoruz. 

Bir sonraki soruda bir aile üyesi ile birlikte mi seyahat ediyor, ya da Birleşik Krallık’ta bir aile üyesini ya da partnerinizi mi ziyaret ediyorsunuz sorusunu göreceksiniz. Biz bu soruya “yes” diyoruz çünkü 2 kişiyiz. Bir aile üyesini ziyaret etmiyor, ya da ailenizden başka biri ile başvuru yapmıyorsanız bu soruya “no” dedikten sonra “continue” butonuna basıyoruz. 

Karşınıza aşağıdaki sayfa çıkacak.  YUKARIDAKİLERİ SİL BURADAN DEVAM ET…

Bu linki açıyor ve öncelikle formu hangi dilde doldurmak istediğimizi seçip alt kısımda görünen yeşil renkli “next” butonuna basıyoruz.

Türkçe dil seçiminin ardından soruların Türkçe-İngilizce mi yoksa sadece İngilizce mi gösterilmesini istediğinize dair bir seçim yapmanız isteniyor. Seçiminizi yaptıktan sonra “next” butonu ile devam ediyorsunuz. 

Bu aşamada biyometrik verilerinizin alınabilmesi için hangi ülkede bulunduğunuzu beyan etmeniz gerekiyor. Türkiye’de yaşadığınızı varsayarak kutucuğa “Turkey” yazıp çıkan seçimin üzerine tıklamanızı ve “next” butonuyla devam ettikten sonra “ya sabır” çekmenizi tavsiye ediyorum. 

Bir sonraki aşamada az önceki soruya verdiğiniz cevabın, biyometrik verinizi verebileceğiniz konum olup olmadığını doğrulamanız isteniyor. Eğer biyometrik veri için bulunduğunuz ülkeden farklı bir konuma gitmeniz gereken durumlar var ise “ı wan to choose a different Location” butonuna tıklamalısınız. Bir önceki soruda seçtiğiniz konum biyometrik verilerinizi verebileceğiniz konum ile aynı ise “I have identified the location where I will provide my biometrics” seçeneğine tıklayıp “next” butonu ile devam ediyoruz. 

Bir sonraki aşamada az önceki soruya verdiğiniz cevabın, biyometrik verinizi verebileceğiniz konum olup olmadığını doğrulamanız isteniyor. Eğer biyometrik veri için bulunduğunuz ülkeden farklı bir konuma gitmeniz gereken durumlar var ise “ı wan to choose a different Location” butonuna tıklamalısınız. Bir önceki soruda seçtiğiniz konum biyometrik verilerinizi verebileceğiniz konum ile aynı ise “I have identified the location where I will provide my biometrics” seçeneğine tıklayıp “next” butonu ile devam ediyoruz. 

Açılan sayfanın en altına doğru kaydırıp “start now” butonuna tıklıyoruz. Açılan yeni sayfada öncelikle mail adresinizi girmeniz ve bir şifre oluşturmanız istenecek. Şifreniz en az 1 büyük, en az 1 küçük harf içermeli, rakamlar ve semboller içermeli. En alttaki kutuya, ikinci kutuda belirlediğiniz şifreyi yeniden girip “kaydet ve devam” butonuna tıklayarak devam etmelisiniz. 

Alt kısımda gördüğünüz görseldeki gibi, mail adresinin size mi başkasına mı ait olduğu sorulacak. Size aitse “you” , başkasına aitse” someone else” butonuna tıklayıp “kaydet ve devam” ile devam ediyoruz. 

Başka bir e-mail adresiniz olup olmadığı soruluyor burada. Çok da mühim değil beyan etmeniz. “no” deyip yeşil buton ile devam edin. 

Yeni sayfadaki ilk kutucuğa telefon numaranızı girmelisiniz. Alttaki soruda bu numaranın UK sınırları içerisinde, dışarısında veya her ikisi birden mi olduğu soruluyor. UK seyahatinizde bu numarayı kullanacaksınız iki seçeneği de işaretleyin. Onun altında yer alan soruda ise bu numara ev mi, iş mi yoksa mobil hat mı sorusu yer alıyor. Seçiminizi yaptıktan sonra “kaydet ve devam” diyoruz. 

 

Bir sonraki sayfada başka bir telefon numaranız olup olmadığı soruluyor. Varsa da yazmaya gerek olduğundan emin değilim. O yüzden direkt “no” dedim (aslında benim bir de iş hattım var ama ben girmedim. İsteyenler girebilir.)

Açılan sayfada hangi yöntem ile ulaşılabilir olduğunuzu seçmeniz isteniyor. SMS, arama, hem SMS hem arama ya da telefonla ulaşılamama seçenekleri mevcut. En üstteki seçenek hem SMS hem arama seçeneği. Ben onu işaretleyerek devam ettim. Seçimi yaptıktan sonra yeşil buton ile devam ediyoruz. 

Yeni soruda isim soyisim bilgisi isteniyor. Pasaportta yazılı olduğu şekliyle ilk kutucuğa isim, ikinci kutucuğa soyismi yazıyoruz. Yeşil buton ile devam ediyoruz. 

Bir sonraki aşamada, bilinen herhangi başka bir isminiz olup olmadığı ya da daha önce isim değişikliği yapıp yapmadığınız soruluyor. Böyle bir durum yok ise “no” ya basıp geçin.

Yeni sayfada cinsiyet ve medeni hal beyanı yapıyoruz. Evli olduğum için “married” seçili. Bekarlar “single”, boşanmış olanlar “divorced”, dullar ise “widowed” seçeneğini seçmeli. 

Bir sonraki aşamada adres bilgisi giriyoruz. Adres satırlarına adresimizi girerken ülke, semt, posta kodu bilgilerini detaylıca girmeye özen göstermeliyiz. Adresi yazdıktan sonra en altta yer alan bu soru aynı zamanda yazışma adresiniz mi sorusuna evet ya da hayır şeklinde cevap veriyoruz. Ve yeşil buton ile devam ediyoruz.

Bu sayfada oturduğunuz evde ne kadar süredir yaşadığınız ve  evin mülkiyet durumu soruluyor. Kaç ay, yıl, hafta yaşadığınız bilgisini ve evin kiralık mı, size mi ait yoksa başka birine mi ait olduğu bilgisini girdikten sonra kaydederek devam ediyoruz. 

Evin mülkiyet durumu ile ilgili hesabımızı da verdikten sonra nihayet pasaport bilgilerimize geldi sıra. En üst kutuya pasaport numaramızı, ikinci kutuya pasaportun verildiği yeri, üçüncü kutuya pasaportun veriliş tarihini ve son kutuya pasaportun son geçerlilik tarihinin bilgisini girdikten sonra yeşil buton ile devam ediyoruz. 

Bir sonraki adımda kimlik bilgisi soruluyor. Vatandaş olduğunuz ülkeye ait bir kimlik kartınızın olup olmadığı sorusuna cevap vermeniz gerekiyor. TC vattandaşlarının kimlik kartları olduğu için “yes” seçeneğini işaretliyoruz. Açılan ilk kutucuğa TC kimlik numaramızı, ikincisine veren makamı girdikten sonra yeşil buton ile devam ediyoruz. Diğer iki seçeneği girmek zorunda değilsiniz. O yüzden hiç uğraşmayın. 

Yeni açılan kutucuklara sırayla uyruk, doğum ülkesi, doğum yeri ve son olarak doğum tarihi bilgilerimizi giriyoruz ve yeşil buton ile devam ediyoruz. 

Sonrasında başka bir uyruk ya da vatandaşlık sahibi olup olmadığınız soruluyor. Varsa “yes” deyip gerekli açıklamaları yapmanız, gerekiyor. Yok ise “no” deyip yeşil buton ile devam edebilirsiniz. 

Yeni açılan sayfada çalışma durumunuz soruluyor. Seçiminizi yaptıktan sonra yeşil buton ile devam ediyoruz. 

Sonrasında işverenimizin adres bilgisini, telefon numarasını giriyoruz. En alta işe başladığımız tarihi ay ve yıl şeklinde girdikten sonra “kaydet ve devam” butonu ile devam ediyoruz. 

Yeni açılan sayfada geliriniz haricinde bir birikiminiz ya da ek geliriniz olup olmadığını soruyor. Eğer bir birikim hesabınız var ise bunu beyan edebilir ya da ek gelirlerinizi resmi belgeler ile açıklayabiliyorsanız ilk soruda “diğer düzenli gelir” seçeneğini tıklamalısınız. Birikiminiz var ise “saving” seçeneğini. Eğer düzenli geliriniz dışındaki ek gelirleri yasal olarak kanıtlayamıyorsanız alt kısımdaki “başka gelirim veya birikimim yok” butonuna tıklayıp devam edin. 

Açılan yeni sayfada ise UK ziyaretinizde ne kadar para harcamayı planladığınızı soruyor. Cevabınızı girdikten sonra yeşil buton ile devam ediyoruz. 

Bir sonraki adımda ise aylık olarak toplam ne kadar para harcadığınız soruluyor. “Anane a….” diyeceğiniz bu soruyu da uslu uslu cevaplayıp devam ediyoruz. 

Yeni soruda seyahat masraflarınıza destek olacak birinin olup olmadığı soruluyor. Eğer sponsorlu seyahat edecekseniz bu soruya “yes” diye cevap vermelisiniz. Tüm masrafları kendiniz karşılayacaksanız “no” diye cevap vermelisiniz. 

Bir sonraki sayfada UK seyahatinizin tam tarihlerini girmelisiniz. Arrive gününe ulaşacağınız, departure gününe ayrılacağınız tarihi girip devam ediyorsunuz. 

Yeni saçma sorumuz mülakat için dil tercihi. Konsolosluğa çağrılırsanız hangi dilde mülakat yapmak istediğinize cevap verdikten sonra yeşil buton ile ilerleyin. 

Açılan sayfada UK seyahatinizin ana nedeni sorulmakta. Turistik amaçlı gittiğimizi varsayarak en üstteki “tourism” seçeneğine tıklıyoruz. Aile ve arkadaş ziyaretleri de bu seçeneğe dahil. Seçimi kaydedip devam ediyoruz. 

Daha sonra ise ana nedenin ana nedenini soruyor. Biz doğrudan turizm diyoruz. Ama eğer siz aile ya da arkadaş ziyaretine gidiyorsanız bunu detaylandırmalısınız. Cevabı kaydedip devam diyoruz. 

Açılan sayfa, seyahat nedeninizi detaylandırmanızı isteyen bir soru içeriyor. Hiiiiiiç uzun uzun hesap veremediğim ve böyle sorulara da gelemediğim için “sightseeing and touristic atractions in London” yazıp geçiyorum ben. Cevabı kaydedip devam ediyoruz. 

Yeni sayfada eğer evliyseniz eşinizin bilgilerini girmeniz isteniyor. İlk iki kutuda isim-soyismi, üçüncü kutuda eşinizin doğum tarihi, dördüncü kutuda eşinizin uyruğu yazılmalı. Sonraki soruda eşinizin sizinle yaşayıp yaşamadığı soruluyor. Son soruda eşinizin sizinle seyahat edip etmeyeceği soruluyor. Eşiniz sizinle seyahat edecekse “yes” dediğinizde eşinizin pasaport numarasını da girmenizi istiyor. Sonrasında kaydedip devam ediyoruz. 

Bir sonraki soruda size maddi olarak bağımlı kimsenin olup olmadığı sorusu soruluyor. Benim çoluğum çocuğum olmadığı için çok şükür rabbime diyerek bu soruyu no diye cevaplayıp devam ettim. 

Yeni sayfada anne ve babanızın bilgileriniz detaylıca girmeniz isteniyor. 

BİR SONRAKİ SORU UK SINIRLARI İÇERİSİNDE YAŞAYAN BİR AKRABANIZ OLUP OLMADIĞI SORUSU. 

Tags :

Share This Post :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *