Verimli Bir Münih Seyahati Nasıl Planlanır – Ulaşım-Konaklama Tüyoları, Biergarten Rehberi

in
Almanya

Bırak şimdi ulaşımı, konaklamayı sadede gel. Nerede içeceğiz en güzel birayı?

Sırayla güzel kardeşim sırayla. Herşeyin bir sırası var. Sen hele bir sağ selamet git Münih’e, oteline yerleş, ben sana bira da içireceğim, pretzel de yedireceğim. Sen hiç tasalanma. Salih abiye söyle yola çıkmadan 2 bira çeksin, sana bir yolluk yapsın. Münih’e varınca “kafam güzel olmadığı zamanlarda biergartenlardan başka şeyler de göreyim” dersen na şuradan Münih gezi rehberimi de okursun. Sonra benim yerime de 2 bira daha çekersin teşekkür niyetine…

Vize

Münih Almanya sınırları içerisindeki bir şehir olması sebebiyle Schengen bölgesi sınırlarının da içinde kalıyor normal olarak. Yeşil pasaport ya da Schengen vizesi şart. 

Ulaşım

Türk Hava Yolları, Pegasus ve AJet’in her gün karşılıklı seferleri bulunuyor. Kampanya dönemlerine denk getirirseniz de mükemmel indirimlerle bilet bulabilirsiniz. 

Eğer Avrupa ya da Almanya için şehirlerden Münih’e ulaşmak isterseniz çözüm ortaklarınız Flixbus ya da Deutsche Bahn olacak. Bunlar olabilecek en uygun fiyatlı seçenekler. Daha da uyguna getirmeyi zorlayacaksanız, Blablacar‘da araç paylaşımlarına da bakabilirsiniz. 

Münih’te Şehir İçi Ulaşım

Almanya’da en tilt olduğum şey şehir içi ulaşım sistemlerinin tıkır tıkır ve dakik şekilde çalışıyor olmasına rağmen, hala bilet valide etme olayının kaldırılmamış olması. U ve S Bahn hatları ile otobüs ve tramvaylar vızır vızır çalışıyor. Bulunduğunuz duraktan gitmek istediğiniz yeri yazarak hangi toplu taşıma aracını kullanmanız gerektiğini rahatça öğrenebileceğiniz kiosklar var metro duraklarında. Ayrıca MVV-App uygulamasını telefonunuza indirerek hem binmeniz gereken araç bilgisini kolayca öğrenebilir hem de validasyon stresi olmadan biletlerinizi alabilirsiniz.

Eğer uygulama ile uğraşmak istemiyorsanız ya da internet sorununuz varsa, benim tavsiyem Streifenkarte denilen şerit biletlerden almanız. Fiyatı 18 Euro olan bu uzun şeritlerde 10 tane bilet oluyor. Toplu taşımayı sık kullanacaksanız ekonomik de oluyor aynı zamanda. Bineceğiniz toplu taşıma araçları arasında 1 saatten fazla zaman olduğu her seferinde bir bileti makinelerde valide ederek kullanabilirsiniz.  

Taksi kullanmak isteyenler için de Uber ve Bolt gayet güzel çalışıyor.

Konaklama

Münih gibi bir yerde konaklama seçeneklerinin bolluğu su getirmez. Ama ben sizin için her bütçeden en iyi seçenekleri nokta atışı tespit ettim. 

Cortiina Hotel (Yüksek Bütçe)

Gecelik fiyatı gerçekten yüksek ama konforu ve konumu ile aldığı her kuruşa değecek bir otel. Odaların tasarımı ile de insanı tatmin ediyor. Rezervasyon için bu linke tıklayabilirsiniz. 

Living Hotel Das Viktualinmarkt (Yüksek Bütçe)

Cortiina’dan daha pahalı ama çok daha güzel bence bu tesis. Bazı odalarında mini nutfağı da var. Lüks, merkezi, fevkalade rahat. Rezervasyon için bu linke tıklayabilirsiniz. 

Hotel Schlicker (Orta Bütçe)

Konumu ve makul imkanlara sahip odaları ile benim favorilerimden biri burası. Rezervasyon için bu linke tıklayabilirsiniz. 

Hotel Bayer’s (Orta Bütçe)

Fiyatlarının iade yapılamaz olması dezavantajını bir kenara bırakacak olursak, konumu ve odaları çok iyi. Tam bir fiyat performans mekanı olan bu tesise rezervasyon için bu linke tıklayabilirsiniz. 

Wombat’s City Hostel Hauptbahnhof (Düşük Bütçe)

Merkezde olmasa da uygun fiyatlı ve toplu taşımaya yakın konumu ile verimli bir konaklama imkanı. Rezervasyon için bu linke tıklayabilirsiniz. 

The 4You Hostel&Hotel (Düşük Bütçe)

Özel oda seçeneği de mevcut olan çok fonksiyonlu ve nispeten merkezi bir tesis. Rezervasyon için bu linke tıklayabilirsiniz. 

Yeme-İçme. Biergartenlar

Ben Almanya’da her daim sokak lezzetçisiyim. Pretzel-bira ya da sosis-bira favori ikilimdir. Ne yersem yiyeyim bira her zaman eşlik eder o kesin. Hele ki Münih’ten bahsediyorsak, birasız bir gezi söz konusu bile olamaz.

Biergartenlar Münih’in en önemli eğlence ve sosyalleşme mekanları. Aynı zamanda en kaliteli yemekler de biergartenlarda yeniyor. Denediğim ve hoşuma giden yerleri listeliyorum.

Hirschgarten

Burası hem yemek hem de bira için gidebileceğiniz en iyi adreslerden bir tanesi. Geyik eti de deneyebilirsiniz burada. Atmosferi çok sıcak. Buraya puanım 10/10. Rezervasyon ve detaylı incelemeniz için buraya link bırakıyorum.

Hochreiter Viktualienmarkt

Bir kısmız a la Carte bir kısmı self servis olarak çalışan bir mekan burası. Şehrin ortasında, Viktualenmarkt’taki biergartenlardan bir tanesi. Sosis denedim burada, lezzeti ortalamaydı. Ama birayla birlikte gayet güzel gidiyor. Fiyatları da makul diyebilirim. 

Hofbräuhaus München

Devasa büyüklükteki bu biergarten türünün tek örneği. Aynı zamanda dünyanın en turistik ve en ünlü tavernası. Çok da eğlenceli bir mekan. 1589 Eylül ayına dayanan tarihi bir bira markası ve taverna. Çeşit çeşit yemek ve bira içinde kaybolacaksınız. Aynı zamanda geleneksel Bavyera müzikleri ile de çok eğleneceksiniz. Oturma düzeni karman çorman olduğu için yalnız geziyor ve sosyalleşmek istiyorsanız, dünyanın her yerinden gezgin ile tanışabileceğiniz masalar emrinize amade. Daha detaylı incelemek isteyenler için buraya linkini bıraktım. 

Seehaus

Englischer Garten’ın içinde, göl kenarında sakin ve güzel bir biergarten. Şiddetle tavsiye edilir. 

Wirtshaus am Bavariapark

Münih’teki bana sorarsanız en güzel biergartenlardan bir tanesi. 850 masa kapasitesiyle de oldukça kalabalık ve sosyal bir ortam imkanı sunuyor. 

Waldwirtschaft Großhesselohe

Canlı müziği, manzarası, sıcacık atmosferi ile mutlaka gidilmesi gereken biergartenlardan bir diğer. 

Süre-Zamanlama

Münih kesinlikle ateş almaya gelmelik bir haftasonum şehri değil. Doya doya gezilmesi, her deliğine girilip çıkılması, her birasının denenmesi gereken şehirlerden bir tanesi. Bu yüzden ben en azından 4 tam gün ve 3 tam gece olması gerektiğini düşünüyorum. 

Kış aylarında hava oldukça soğuk oluyor. Ama bu kışın gidemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Karlar altında Münih’i görebilmek çok güzel olur, eminim. Oktoberfest zamanına denk getirme düşünceniz yoksa, Münih’in en güzel zamanı Mayıs ayı. Ben Ekim ayında gittik ama Ekim ayı da mevsim olarak gayet iyiydi. 

Bütçe

Münih’in uygun fiyatlı bir şehir olduğunu pek söyleyemem. Aşağıya bazı harcama kalemlerinin genel fiyatlarını yazıyorum. Bireysel bütçelerinizi bunu baz alarak oluşturabilirsiniz. 

  • Toplu taşıma tek yön yaklaşık 6 Euro
  • Müze girişleri 10-15 Euro arası
  • Bira 7-10 Euro civarında
  • Ortalama bir biergartende yemek 15-20 Euro civarı
  • Kahve 3 Euro
  • Magnet 5-7 Euro

Günlük nereden baksanız bir 50 Euro gidiyor. Bu meblağ hiçbir şeyden tasarruf etmediğiniz ama lükse de kaçmadığınız bir günlük harcama miktarı gibi düşünebilirsiniz. 

Tags :

Share This Post :

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *